Ďalšie lahôdky na More Than Feste: Do Slatiny zavíta obľúbený Tobias Sammet s EDGUY a pekelníci GORGOROTH!

Festival More Than Fest pomaly ale isto uzatvára svoj line-up pre aktuálny ročník. Opäť vás však odrovná, ďalšími dvoma skvelými menami!

Po vynikajúcom vystúpení na MTF 2015 sa EDGUY s radosťou vracajú na Slovensko s exkluzívnym vystúpením k 25. výročiu kapely – „The Best of EDGUY“! Partička okolo Tobiasa Sammeta tento rok vydáva výberový album mapujúci ich kariéru nazvaný „Monuments“.

EDGUY

„K nemu absolvuje 13-zastávkové turné, takmer výhradne v Nemecku (jeden koncert je vo Švajčiarsku) a keďže sa toto u nás neuskutoční, hľadali sme s Tobim riešenie, ktoré sa samo ponúkalo formou návratu na najlepší a najväčší metalový festival na Slovensku – More Than Fest,“ povedal organizátor Ján „Amok“ Poliak.

Okrem Slovenska EDGUY odohrajú už len dva letné festivaly, takže uvidieť a vypočuť si piesne „Babylon“, „Superheroes“, „King of Fools“,  „Vain Glory Opera“ a ďalších 10-12 klenotov od EDGUY bude naozaj exkluzívne! Takže, plných 90 minút hitov EDGUY, v piatok 18.8.2017 vo zvolenskej Slatine na More Than Feste. A možno zaznie aj titulná skladba od AVANTASIE.

GORGOROTH
Druhou potvrdenou kapelou potešíme najmä fanúšikov black metalu. K DARK FUNERAL totiž pribudlo ďalšie nadupané meno. Do Zvolenskej Slatiny mieri „true“ black metalová horda až z ďalekého Bergenu – GORGOROTH! Ich história sa začala písať v roku 1992, keď sa dajú označiť za popredných formovateľov black metalovej scény v Nórsku. Po dvoch demách v roku 1993 prišiel na rad prvý štúdiový album v roku 1994 nazvaný „Pentagram“. Dnes má táto formácia na konte 10 štúdiových albumov a stále neprestáva udivovať fanúšikov.

V textoch sa zaoberajú satanizmom, ani-kresťanskou tematikou, vojnou a temnotou. V súčasnosti je v kapele jediný pôvodný člen, gitarista Infernus, ktorého dopĺňajú bubeník Tomas Asklund a vokalista Atterigner, s ktorým nahrala kapela aj stále aktuálny počin z roku 2015 „Instinctus Bestialis“. Kapelu postihla ešte v tom istom roku tragédia, keď zomrel basák Boddel.

Azda najväčšiu slávu zažili GORGOROTH v období rokov 1998 až 2007, keď ich vokalistom bol kontroverzný frontman Gaahl, s ktorým nahrali štyri štúdiové albumy. Medzi najuznávanejšie a dnes už kultové nahrávky patria opusy „Antichrist“ (1996), „Under the Sign of Hell“ (1997) a „Incipit Satan“ (2000).

Zvolenská Slatina zažije vďaka GORGOROTH pravú pekelnú „true“ black metalovú šou. Každá jedna temná duša by si ju nemala nechať ujsť!

Aktuálny plagát More Than Festu 2017