ALICE COOPER odhalil obal nového albumu. Novinky hlásia aj STONE SOUR, Marty Friedman či RAMCHAT

ALICE COOPER zverejnil artwork nového albumu. STONE SOUR, Marty Friedman (ex-MEGADETH), ORIGIN a RAMCHAT zas nové skladby. Zmena v zostave BARONESS. DAGOBA a RINGS OF SATURN vydajú nové albumy.

ALICE COOPER

ALICE COOPER zverejnil artwork jeho novej nahrávky „Paranormal“. Tá vyjde 28. júla prostredníctvom earMUSIC a obsahovať bude aj mini-album pozostávajúci z troch nových skladieb napísaných a nahraných s pôvodnými členmi kapely, teda s Dennisom Dunawayom, Nealom Smithom a Michaelom Bruceom spolu s vybratými živými nahrávkami. Ešte dodáme, že prvý singel s názvom „Paranoic Personality“ vyjde 9. júna.

ALICE COOPER – Paranormal

Američania STONE SOUR vypustili do sveta nový song „Taipei Person/Allah Tea“, pochádzajúci z ich nového albumu „Hydrograd“, ktorý uzrie svetlo sveta 30. júna vďaka vydavateľstvu Roadrunner Records.

Marty Friedman (ex-MEGADETH) zverejnil novú pieseň s názvom „Self Pollution“ z jeho nového albumu „Wall of Sound“, ktorý vyjde počas tohto roka prostredníctvom Prosthetic Records.

Death metalová formácia ORIGIN zverejnila lyric video k novej skladbe „Cascading Failures, Diminishing Returns“ z ich chystanej radovky „Unparalleled Universe“. Tá vyjde 30. júna u Agonia Records.

RAMCHAT zverejnil nový videoklip „Veles“ a počas leta zahrajú iba dva vybrané festivaly. „Videoklip Veles je konečne vonku. Meškali sme s ním jeden týždeň, lebo sme ešte čakali na záverečný mastering z Prahy. Roland Grapow nám v tom songu strihol aj sólo, takže sa v nej udeje celkom slušný súboj mňa, Viťa a Rolanda… Skladba je polovýpravná, herec Milo Kráľ v polovičke piesne číta jednu z báji o Velesovi, konkrétne ako bol otrávený vínom,“ vyslovil sa k novej piesni mozog kapely Hirax. RAMCHAT zahrajú počas leta jeden koncert v Čechách (Enter The Eteral Fire, 21. – 22. júl) a jeden na Slovensku (More Than Fest, 17 až 19. august). „Áno, odobrili sme len po jednom festivale na Slovensku a v Čechách, nech sa môžeme plne sústrediť na donahrávanie druhej polovice albumu. Ten plánujeme vydať ku sklonku roka. U Rolanda sme nahrali päť piesní, teraz docvičujeme ďalšie štyri. Album bude teda niesť deväť piesní rovnako ako náš posledný album Atrana,“ vyslovil sa Martinčan. „Na fesťákoch sa možno dostane aj na pieseň Už nebudeme otroci, ktorú sme z nového nahrávania zverejnili ako prvú a teší sa na našom YouTube kanály obrovskému záujmu,“ dodal Pavel Hirax Baričák. – Tlačová správa

Z kapely BARONESS odišiel gitarista Peter Adams. Za jeho rozhodnutím je fakt, že chce tráviť menej času na cestách a zamerať sa na biznis mimo hudobnej sféry a rodinný život. Na jeho miesto kapela naverbovala gitaristku Ginu Gleason.

Francúzi DAGOBA vydajú 25. augusta prostredníctvom Century Media Records nový štúdiový album „Black Nova“. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe singla „Inner Sun“, ktorý podporili aj videoklipom.

Deathcoristi RINGS OF SATURN oznámili, že 28. júla im u vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nová nahrávka „Ultu Ulla“. Nižšie nájdete aj ukážku v podobe klipu ku skladbe „Inadequate“.