DREAM THEATER MAJÚ NOVÝ KLIP, SLASH ZAČNE NAHRÁVAŤ V OKTÓBRI

DREAM THEATER nahrali nový videoklip. SLASH začne nahrávať nový album na konci októbra. NILE znovu vydajú prvé demo. ADRENALINE MOB nahrali ďalšie tri nové skladby pre debutový album. TIAMAT majú nový label a pracujú na novom albume. ASPHYX začnú v januári nahrávať nový album. OBSCURA už má nového basgitaristu. STATUS QUO nahrávajú filmový dokument o kapele. THERAPY? vydajú nabudúci rok nový album. Deatheri AMON vydajú nový album na konci októbra. Po smrti hlavného mozgu kapely LIFELOWER Jonasa Berqvista sa rozhodli zvyšní členovia ukončiť kariéru kapely.
DREAM THEATER nahrali nový videoklip ku titulnej skladbe z nového albumu On the Backs of Angels. Táto skladba má skoro deväť minút a pri klipovej verzii z nej kapela neskrátila nič. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Na včerajšom stretnutí SLASHA s fanúšikmi vo Veľkej Británii prezradil tento uznávaný gitarista, že na nový album už má prichystaných deväť skladieb a keď sa vráti z Veľkej Británie dokončí predproduckiu albumu a v podstate bude pripravený nahrávať nový sólový album. Predpokladaný nástup do štúdia je niekedy koncom októbra. Na celom albume bude spievať Myles Kennedy (ALTER BRIDGE) a v štúdiu plánujú nahrať pre nový album až 12 skladieb.

Američania NILE znovu vydajú prvé demo z roku 1994, ktoré vyjde 11. októbra pod názvom Worship the Animal – 1994 The Lost Recordings. Kapela nahrala toto demo ešte v pôvodnej zostave: Karl Sanders, Chief Spires a Pete Hammoura.

Nová kapela Mikea Portnoya (ex – DREAM THEATER, ex – AVENGED SEVENFOLD) a Russella Allena (SYMPHONY X, ALLEN/LANDE) nazvaná ADRENALINE MOB oznámila, že nahrala nové tri skladby, ktoré sa objavia na debutovom albume, ktorý vyjde niekedy začiatkom roka. Kapela má zatiaľ na svojom konte len rovnomenné debutové EP, na ktorom je 5 skladieb.

Švédski náladotvorci TIAMAT sa upísali vydavateľstvu Napalm Records. Kapela zároveň oznámila, že v týchto dňoch pracuje aj na novom albume, ktorý by mal vyjsť niekedy v roku 2012 práve pod krídlami Napalm Records.

Holandskí deatheri ASPHYX oznámili, že sa v januári 2012 chystajú do štúdia, kde začnú nahrávať nový album Deathhammer. O artwork sa postará Axel Hermann a mix albumu si vezme na starosti Dan Swano (BLOODBATH, EDGE OF SANITY). 

Nemecká OBSCURA zohnala za Jeroena Paula Thesselinga nového basgitaristu. Stal sa ním Linus Klausenitzer, ktorý pôsobí aj v menej známej kapele NONEUCLID. Klausenitzer si odbil premiéru počas európskeho turné s HATE ETERNAL a s kapelou sa zúčastní aj amerického turné s CHILDREN OF BODOM a DEVIN TOWNSEND PROJECT.

Legendárna rocková kapela STATUS QUO v tejto dobe natáča vôbec prvý filmový dokument o kapele, ktorý sa bude volať Hello Quo a do obehi by sa mal dostať na jeseň budúceho roka. Dokument režíruje Alan G. Parker, ktorý je držiteľom aj jednej nominácie na cenu Grammy.

Írski rockeri THERAPY? oznámili, že vo februári 2012 vydajú nový album s názvom A Brief Crack of Light. Bližšie podrobnosti zatiaľ nie sú k dispozícii.

Kapela bratov Hoffmanovcov (ex – DEICIDE), teda AMON stanovila dátum vydania očakávanej novinky Liar In Wait na 31. októbra.

K smrti Jonasa Berqvista známeho pod prezývkou B sa vyjadrili ostatní členovia kapely LIFELOWER. Podľa ich slov sa Berqvist v pondelok ráno 9. septembra neprebudil zo spánku. Kapela uisťuje, že si Berqvist nevzal svoj život a ani nebol obeťou nejakých zdravotných problémov, príčinu smrti však určí až pitva. Ostávajúci členovia kapely sa rozhodli skončiť s kariérou LIFELOWER a odôvodňujú to tým, že je to tá správna voľba, pretože Berqvist bol hlavným skladateľom hudby v kapele. Kapela teda zrušila plánované koncerty a posledný krát ju mali možnosť vidieť fanúšikovia na koncertoch v Belgicku a Holandsku. „Chceme sa poďakovať všetkým fanúšikom za úctu a oddanosť a v neposlednom rade za pochopenie. Predovšetkým však ďakujeme za podporu počas všetkých rokov fungovania LIFELOWER,“ stojí v oficiálnom vyhláseni zvyšných členov kapely.