IRON MAIDEN budú mať ďalšie pivo. Novinky hlásia ELUVEITIE, NILE alebo ORPHANED LAND

IRON MAIDEN budú mať ďalšiu edíciu svojho piva. ELUVEITIE, MASTERPLAN a STONE SOUR sa prezentujú novými videami. NILE pracujú na novom albume. Ďalší album ORPHANED LAND v januári. AMARANTHE majú nového speváka.

Pivo Halloweed. Zdroj: Blabbermouth.net

IRON MAIDEN sa opäť spojili s rodinným pivovarom Robinsons Brewery. Od októbra bude po dobu štyroch mesiacov k dostaniu pivo belgického typu s názvom „Halloweed“.

ELUVEITIE nahrali nový videoklip ku piesni „Epona“, ktorá sa bude nachádzať na albume „Evocation II – Pantheon“. Tento album je pokračovaním osem rokov starého albumu „Evocation I.“. Do obehu sa nový album dostane 18. augusta prostredníctvom Nuclear Blast Records. Spomínaný videoklip sa natáčal v okolí mesta Avenches vo Švajčiarsku. Toto mesto bolo kedysi centrom keltského kmeňa Tigurini.

Egyptológovia NILE napísali už päť skladieb na chystanú albumovú novinku. Nový a zatiaľ bezmenný album by sa mal dostať na pulty predajní začiatkom roka 2018, pôjde pri tom o prvú nahrávku kapely s novým gitaristom a spevákom Brianom Kingsladom, ktorý nahradil Dallasa Toler-Wadeho. „Myslím, že nový album bude produkovať Erik Rutan. Bude to pre nás niečo nové. Neviem presne ako to dopadne, ale myslím,ž e nastal čas na zmenu,“ povedal Karl Sanders pre magazín Metal Wani.

Izraelčania ORPHANED LAND vydajú 26. januára 2018 nový album nazvaný „Unsung Prophets And Dead Messiahs“ prostredníctvom labelu Century media Records. Väčšina skladieb je už nahraná, o finálny mix a mastering sa postará Jens Bogren. Na novinke bude hosťovať gitarový virtuóz Steve Hackett, kapela prisľúbila aj ďalších hostí.

MASTERPLAN vydajú album „PumpKings“, na ktorom sa hlavný kapelník Roland Grapow rozhodol nanovo nahrať piesne, ktoré nahral počas jeho jedenásťročného pôsobenia v kapele HELLOWEEN. V súčasnosti vpustili MASTERPLAN do sveta prvú ochutnávka, lyric video ku skladbe „The Chance“. Album sa dostane na pulty predajní 28. júla.

Spevák Nils Molin (DYNAZTY) sa stal novým členom skupiny AMARANTHE. Nahradí nedávno odídeného Jake E Lundberga.

STONE SOUR nahrali 360˚ video ku piesni „Somebody Stole My Eyes“, ktorá sa nachádza na aktuálnej novinke kapely Coreyho taylora (SLIPKNOT) nazvanej „Hydrograd“.