LACUNA COIL OZNÁMILI DÁTUM VYDANIA NOVÉHO ALBUMU

LACUNA COIL zverejnili podrobnosti o novom albume. Dave Mustaine (MEGADETH) zvažuje pripojenie kapely k ďalšiemu veľkému turné viacerých kapiel. Amanda Somerville vymyslela nový projekt TRILLIUM. Belgičania ABORTED zverejnili podrobnosti o 7. štúdiovom albume. DISTURBED vydajú b-sides kompiláciu. Nemcov DEW-SCENTED opustil basgitarista Alexander Pahl. Fíni AMORAL zverejnili informácie o chystanom albume.
Taliani LACUNA COIL zverejnili podrobnosti o dlho očakávanom novom albume Dark Adrenaline. Nahrávka mala pôvodne vyjsť ešte v tomto roku, no nakoniec kapela presunula dátum vydania na rok 2012. Takže v poradí šiesty album oficiálne vyjde 24. januára prostredníctvom Century Media Records. K novinke sa vyjadrila aj Cristina Scabbia: „Som nadšená, že konečne môžem povedať pár slov o novom albume. Mám pocit, že na tomto albume sme odviedli najlepšiu prácu, akú sme kedy urobili a to úplne vystihuje atmosféra celej nahrávky. Myslím si, že starší fanúšikovia budú z albumu nadšení. A novší by mali oceniť energiu, ktorá pôjde z albumu. Naozaj verím, že Dark Adrenaline vás prebudí.

Dave Mustaine (MEGADETH) prezradil v rozhovore pre Street Date, že MEGADETH zvažuje účasť na gigantickom turné spoločne s kapelami MOTÖRHEAD, VOLBEAT a LACUNA COIL.

Americká speváčka a textárka Amanda Somerville vymyslela nový projekt nazvaný TRILLIUM, ktorého debutový album Alloy vyjde 4. novembra prostredníctvom Frotnier Records. Alloy bude zbierkou skladieb, ktoré sú nabité emóciami a veľmi osobným Amandiným vyjadrením. Hlavnými skladateľmi sú na tomto albume okrem Amandy aj Sander Gommas (AFTER FOREVER, HDK), Sascha Paeth (KAMELOT, AVANTASIA, EPICA). 

Belgickí deatheri ABORTED dokončili práce na siedmom štúdiovom albume Global Flatline, ktorý sa dostane na pulty obchodov niekedy v januári 2012 prostredníctvom vydavateľstva Century Media. Album bol nahrávaný pod dozorom Jacoba Hansena (VOLBEAT, PESTILENCE, HATESPHERE) v jeho štúdiách v Dánsku. Na novinke bude 13 nových skladieb. Kapela vydá 15. októbra prvý singel, nazvaný rovnako ako album, teda Global Flatline.

DISTURBED prichystali na 8. novembra vydanie b-sides kompilácie The Lost Children, ktorá bude obsahovať 14 skladieb a dve cover verzie. Jedna je od FAITH NO MORE a druhá od JUDAS PRIEST.

Po 10. rokoch opúšťa nemeckú thrash/deathovú kapelu DEW-SCENTED basák Alexander Pahl. Oficiálny dôvod jeho odchodu kapela nezverejnila, ale pre fanúšikov pripravili anketu, v ktorej majú hádať hlavný dôvod jeho odchodu: Tu sú možnosti: 1. Chce mať viac času na kávu, 2. Chce sa venovať rodinnému životu a malým grindovým projektom, 3. rozhodol sa počkať na šancu pripojiť sa ku kapelám KREATOR, SODOM a DESTRUCTION, 4. stratil ochrannú známku na tričko POISON a bez nej už nemôže žiť, 5. kapelu opustil kvôli osobným rozdielom medzi členmi DEW-SCENTED, 6. chce založiť novú kapelu s bývalými členmi kapely. Tak, čo si myslíte vy?

Fíni AMORAL zverejnili podobnosti o novom albume Beneath, ktorý vyjde 26. októbra. Album bude obsahovať 12 nových skladieb a ako bonus pre fanúšikov prichystali 18 – stránkový plagát kapely.