PARADISE LOST VYDAJÚ DVD A ZAČNÚ NAHRÁVAŤ NOVÝ ALBUM

PARADISE LOST začnú v novembri nahrávať nový album a čoskoro im vyjde nové DVD. DARK FUNERAL odohrali prvý koncert s novým vokalistom Nachtgarmom. VOODOO CIRCLE pripravujú tretí album. Projekt TARDY BROTHERS čaká koncertná premiéra. Nóri SHINING zverejnili video trailer k DVD. GODFLESH začali pracovať na novom albume. Pavel Hirax Baričák vydáva novú knihu básní.
V rozhovore pre grécky server Greece Rock Overdose prezradil bubeník Adrian Erlandsson, že PARADISE LOST sa chystajú v polovici novembra do štúdia, kde začnú nahrávať pokračovateľa albumu Faith Divides Us – Death Unites Us. Zatiaľ bezmenná novinka by sa mala dostať na predajné pulty začiatkom budúceho roka. PARADISE LOST okrem tohto vydajú 7. novembra DVD Draconian Times MMXI. prostredníctvom Century Media Records.

Švédi DARK FUNERAL odohrali prvé vystúpenie s novým vokalistom Nachtgarmom, ktorý prišiel do kapely začiatkom tohto roka. Koncert odohrali doma vo Švédsku. Fanúšikovské zábery z tohto vystúpenia nájdete pod dnešnými novinkami.

Nemecko/britská kapela VOODOO CIRCLE dokončila práce na treťom, zatiaľ bezmennom albume. Kapela mala na album pripravených 48 skladieb, no nakoniec sa ich na novinku dostalo 16. „Bolo veľmi ťažké vybrať 16 zo 48 skladieb. Materiál je na svetovej úrovni a nemôžem sa dočkať, kedy ho začneme nahrávať. Očakávať môžete vražedný album,“ prezradil líder kapely Alex Beyrodt. My ešte pripomíname, že vo VOODOO CIRCLE pôsobia členovia PRIMAL FEAR a PINK CREAM 69.

TARDY BROTHERS, teda projekt bratov Tardyovcov z OBITUARY prezentuje 21. októbra ich debutový album Bloodline z roku 2009 prvýkrát naživo. Stane sa tak na domácej pôde v Tampe na Floride.

Nórska kapela SHINING zverejnila oficiálny video trailer ku chystanému prvému oficiálnemu DVD Live Blackjazz, ktoré sa na pulty obchodov dostane vďaka vydavateľstvu Indie Recordings.

Justin Boradrick sa vyjadril pre časopis Decibel, že znovu obnovená zostava kapely GODFLESH začala pracovať na novom albume.

Agilné martinské knižné vydavateľstvo sa hlási s novou nádielkou poézie. Kniha V tichu je už tretím počinom Pavla Hiraxa Baričáka v oblasti rýmov. Ale sám autor to popiera: ja nepíšem básne, nepoužívam rým… píšem len pocity, nechávam svojmu srdcu plnú voľnosť skladať si s detskou hravosťou vety do podoby, ako to cíti. A ak má Baričákova zbierka biely prebal, tak je knižočka Iný už nebudem Banskobystričana Miroslava Kapustu celá čierna. Vo svojej druhej knihe sa vyzretý autor plne venuje vzťahu muža a ženy a bez okolkov ponúka čitateľom nahliadnuť do svojho sveta. Veru tak, ak básnik nepustí cudzích ľudí do svojej spálne, neuveria mu… – Tlačová správa.