Nové videá ponúkajú CRADLE OF FILTH a SEPTICFLESH. METALLICA znova vydá album Master of Puppets

CRADLE OF FILTH, SEPTICFLESH a INCANTATION zverejnili nové skladby. METALLICA chystá reedíciu ďalšieho albumu. TRIPTYKON budú hľadať nového bubeníka. ENSLAVED, EXHUMED a ACT OF DEFIANCE vydajú nové albumy. OBLITERATE ponúkajú ďalšie video z nahrávania nového albumu.

CRADLE OF FILTH

Kapela CRADLE OF FILTH zverejnila lyric video k novej skladbe „You Will Know the Lion by His Claw“ z ich novej radovky „Cryptoriana – The Seductiveness of Decay“, ktorá vyjde 22. septembra u Nuclear Blast Records.

Legendárna METALLICA oznámila, že koncom tohto, alebo začiatkom nového roka znovuvydá tretí album „Master of Puppets“. Očakáva sa, že album bude dostupný v niekoľkých formátoch vrátane deluxe box setu. Reedícii sa už dočkali nahrávky „Kill´Em All“ a „Ride the Lightning“ v apríli minulého roka.

Grécki metalisti SEPTICFLESH majú vonku nový song s názvom „Enemy of Truth“ z chystanej štúdiovky „Codex Omega“. Tá uzrie svetlo sveta 1. septembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist/Prosthetic Records.

Death metalisti INCANTATION vypustili do sveta lyric video k piesni „Lus Sepulcri“ pochádzajúcej z ich čerstvej nahrávky „Profane Nexus“.

Švajčiarska formáca TRIPTYKON bude nútená hľadať nového bubeníka. Ich terajší bicmen Norman Lonhard odohrá s nimi posledné vystúpenie na festivale Party San a končí. „Norman sa pripojil k TRIPTYKONU v roku 2008, čím skompletizoval novo vytvorenú kapelu. Nahral dva uznávané albumy, EP a singel, objavil sa vo všetkých videoklipoch a odohral množstvo koncertov po celom svete. Sme hrdí na mimoriadne stabilnú zostavu TRIPTYKONU nielen vo svetle udalostí, ktoré sa objavili ešte v predchodcovi, kapele CELTIC FROST. To odráža náš vnútorný duch harmónie a tento prvý odchod člena nastáva v skutočnom priateľstve a vzájomom rešpekte. Po osem a pol ročnom odvolávaniu sa temnote na pódiách a v štúdiu, naznačil Norman túžbu preskúmať rôzne hudobné cesty. TRIPTYKON teraz hľadá nového bubeníka predtým ako budeme pokračovať na prácach na treťom albume. Sme úplne otvorení s ohľadom na vek a pohlavie. Rozhodujúcim je však jedinečnosť, neobmedzený hudobný horizont, tvorivosť, umelecká odvaha, stabilná a profesionálna osobnosť a vystupovanie, ktoré odráža našu hudbu a jedinečné historické zázemie,“ píše sa vo vyjadrení kapely.

Nóri ENSLAVED vydajú 13. októbra prostredníctvom Nuclear Blast Records nový štúdiový album s názvom „E“. Album sa nahrával v nórskom Duper & Solslottet Studios a o mix sa opäť postaral Jens Bogren.

Death/grinderom EXHUMED vyjde 13. októbra u vydavateľstva Relapse Records nový album „Death Revenge“, z ktorého zverejnili ochutnávku v podobe skladby „Defenders of the Grave“.

ACT OF DEFIANCE oznámili, že 29. septembra im vyjde nový album s názvom „Old Scars, New Wounds“, z ktorého zverejnili ochutnávku v podobe skladby „M.I.A.“, podporenej aj videoklipom.

Slováci OBLITERATE pracujú na novom albume a Košičania tentokrát prichádzajú s ďalším videom z nahrávania, nech sa páči.