ŠVÉDSKE HEAVY METALOVÉ KLADIVO HAMMERFALL NA SLOVENSKU!

HAMMERFALL (swe)

special guests:
VICIOUS RUMORS (usa),
AMARANTHE (swe),
DEATH DESTRUCTION (ger)

Nedeľa 27.11.2011, Trenčín – Piano

Švédski heavymetaloví velikáni HAMMERFALL sa v rámci svojho európskeho turné predstavia 27. novembra v Trenčíne, v klube Piano. Jedna z najpopulárnejších metalových kapiel súčasnosti predstaví svojim fanúšikom piesne z nového albumu Infected, ktorý vyšiel práve v tomto roku. V úlohe špeciálnych hostí sa predstavia americká kapela VICIOUS RUMORS, Švédi AMARANTHE a DEATH DESTRUCTION z Německa. Vstupenky na slovenský koncert HAMMERFALL sú k dispozícii v predpredajovej sieti Ticketportal. Bližšie informácie o koncerte a vstupenkách získate na stránkach usporiadateľskej agentúry www.showinfo.cz.
Turné nazvané European Outbrek 2011 prináša populárnu švédsku formáciu aj na Slovensko. Priaznivci HAMMERFALL si tak môžu zaspomínať na ich posledné úchvatné koncerty a pripomenúť si tak elektrizujúcu atmosféru, ktorá na nich obvykle panuje. Okrem nového počinu Infected čaká na fanúšikov tiež prierez kompletnou diskografiou kapely, ktorú momentálne tvorí osem štúdiových albumov. Ako je u HAMMERFALL zvykom, ich ostatná nahrávka už teraz šplhá na najvyššie priečky celosvetových rebríčkov predajnosti a v domovskom Švédsku dokonca útočí na prvé miesto. O tom, že si HAMMERFALL vybudovali nevídanú fanúšikovskú základňu aj v Česko-Slovensku svedčia najlepšie ich posledné halové, či festivalové vystúpenia, ktoré samotná kapela s rešpektom označuje za jedny z najlepších vo svojej kariére. Od svojho vzniku v roku 1993 sa HAMMERFALL postupne vypracovali medzi najužšiu heavymetalovú špičku. Od prelomových albumov Legacy of Kings a Renegade si budovali vplyv vo svojich tradičných baštách, teda vo svojej domovine a následne v Nemecku, odkiaľ už nebolo ďaleko do celej Európy. Nasledujúce počiny, ako napr. Crimson Thunder, alebo Threshold iba potvrdili ich neotrasiteľnú pozíciu, ku ktorej im dopomohli aj fanúšikovia v zámorí, či v Japonsku. Pre HAMMERFALL typický, melodický power/heavy metal nájdeme aj na zatiaľ posledných dvoch počinoch No Sacrifice, No Victory a Infected.

Armáda slovenských HAMMERFALL fans sa už teraz mobilizuje pre stret s klubom Piano. Pre zvýšený záujem o vstupenky preto odporúčame ich zakúpenie s dostatočným predstihom v niektorom z predpredajov.

Na trenčianskom koncerte sa tiež predstavia traja špeciálni hostia v podobe kapiel VICIOUS RUMORS, AMARANTHE a DEATH DESTRUCTION. Kým Američania VICIOUS RUMORS patria, nielen vďaka svojmu založeniu v roku 1978, medzi absolútne heavymetalové legendy a hneď pre niekoľko členov HAMMERFALL sa radia medzi hlavné hudobné vzory, ich švédski kolegovia AMARANTHE, v čele so speváčkou Elize Ryd, sú momentálne veľkou senzáciou na severskej power metalovej scéne, podobne ako DEATH DESTRUCTION na nemeckej.

Súvisiace odkazy:
www.hammerfall.net
www.viciousrumors.com
www.myspace.com/amaranthemetal
www.showinfo.cz
www.ticketportal.sk

Tlačová správa