PODROBNOSTI O NOVINKÁCH RAGE ALEBO PRIMAL FEAR

V dnešných bohatých novinkách prinášame rôzne správy. RAGE zverejnili názvy niekoľkých pripravovaných skladieb. SOILWORK začali písať nové piesne. PRIMAL FEAR dokončili nahrávanie nového albumu. OBSCURA vydá demo kolekciu nikdy nevydaných songov. JOB FOR A COWBOY taktiež dokončili nahrávanie nového albumu. ALL SHALL PERISH majú nový klip. Earache Records vydá box set s grindovými kapelami. TORTURE KILLER dokončujú EP. Pozreli sme sa ako sa darí v predajnosti albumu Lulu od METALLICY a LOU REEDA. SWALLOW THE SUN zverejnili podrobnosti o novom albume. NECRONOMICON sa upísali Massacre Records. Francúzi ECLECTIKA začali nahrávať tretí album. 
Nemeckí RAGE už skoro mesiac pracujú na novom albume v Twillight Hall Studio. Skladby vznikajú pod producentskou taktovkou Charlieho Bauerfeinda (SAXON, BLIND GUARDIAN, HELLOWEEN). Novinka dostala zatiaľ pracovný názov 21, keďže ide už o 21. štúdiový album RAGE v poradí. Trio muzikantov prezradilo aj názvy niektorých skladieb ako sú Psycho Terror, Forever Dead, Twenty One alebo Serial Killer. Novinka by mala obsahovať 10 skladieb a vyjde niekedy v marci 2012.

Bjorn „Speed“ Strid prezradil, že SOILWORK začali písať skladby pre nový materiál. 

PRIMAL FEAR hlásia hotovo s nahrávaním nového albumu Unbreakable, presnejšie dokončili už aj mix a mastering. Nový album sa nahrával v štúdiách House of Music, produkciu albumu si vzal na starosti basák kapely Matt Sinner a Achim Kohler (EDGUY, MASTERPLAN). Unbreakable bude obsahovať 12 skladieb a na pulty obchodov sa dostane 20. januára 2012 prostredníctvom Frontiers Records.

Ďalšia nemecká kapela, tentokrát nemecká OBSCURA, oznámila, že plánuje vydať prvú demo kolekciu nikdy nevydaných a nepočutých skladieb nazvanú Illegimitation. Táto demo kolekcia by mala vyjsť niekedy v marci 2012. Ale späť ku skladbám. Na Illegimitation sa objavia úplne prvé nahrávky kapely z roku 2003, doteraz nevydané piesne z albumu Cosmogenesis. Táto kolekcia vyjde cez Kickstarter.com.

Američania JOB FOR A COWBOY dokončili nahrávanie nového albumu, ktorý vyjde začiatkom budúceho roka prostredníctvom Metal Blade Records. Novinka sa nahrávala pod dozorom producenta Jasona Suecofa (TRIVIUM, CHIMAIRA, DEVILDRIVER), ktorý s kapelou spolupracoval už aj na ich poslednom EP Gloom.

Nový videoklip natočili ALL SHALL PERISH, ktorý je na skladbu Royalty Into Exile. Klip sa natáčal 29. septembra počas vystúpenia kapely v San Franciscu a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

Earache Records vydajú 5 diskový box set, ktorý bude obsahovať albumy 4 grindových kapiel. Presnejšie ide o NAPALM DEATH, INSECT WARFARE, WORMROT a NARCOSIS. Tento zaujímavý box set vyjde v pondelok 14. novembra.

Fínski deatheri TORTURE KILLER dokončujú tri skladby, ktoré sa objavia na ich novom EP I Chose Death. Na tejto nahrávke sa prvýkrát predvedie nový spevák kapely Pessi Haltsonen (RETALIATORY MEASURES). My ešte dodáme, že druhý album Swarm! (2006) naspieval s kapelou Chris Barnes (SIX FEET UNDER, ex – CANNIBAL CORPSE).

Pozreli sme sa ako sa darilo v predajnosti spoločnému albumu Lulu od METALLICY a LOU REEDA. V Amerike sa ho za prvý týždeň predaja predalo vyše 13 tisíc kópií, čo im vynieslo 36. miesto v rebríčku Billboard Top 200 najpredávanejších albumov. Najlepšie podľa umiestnenia sa nahrávke Lulu darilo v Nórsku (11. miesto) a v Holandsku (17. miesto).

Fíni SWALLOW THE SUN zverejnili podrobnosti o novom albume Emerald Forest and the Blackbird, ktorý vyjde začiatkom budúceho roka. Materiál sa nahrával v Drum Forest Studios a na novom albume budú môcť počuť fanúšikovia aj dvoch hostí. V dvoch skladbách sa objaví Aleah Stanbridge (TREES OF ETERNITY) a v skladbe Cathedral Walls započujeme Anette Olzon (NIGHTWISH). My šete dodáme, že na novinke bude 10 skladieb.

Nemecké thrashové legendy NECRONOMICON sa upísali vydavateľstvu Massacre Records, ktoré im čoskoro vydá nový album Invictus.

Francúzska kapela ECLECTIKA začala nahrávanie nového, v poradí tretieho albumu. Už teraz kapela prezradila, že na albume bude 10 skladieb so stopážou 58 minút. Do obehu sa zatiaľ bezmenná novinka dostane niekedy v budúcom roku prostredníctvom vydavateľstva Asylum Ruins Records. Pre viac podrobností sledujte stránky kapely www.eclectika.fr.