Brutal Assault 2017: Piatok a sobota na fotkách, výborné koncerty CARCASS, IGORRR či DEVIN TOWNSEND PROJECT

Pokračujeme vo fotoreportáži z 22. ročníka festivalu Brutal Assault. V mnohých galériách nájdete účinkujúcich počas piatka a soboty.

Piatok

Piatkové ráno bolo mokré, veľmi mokré. Zabudla som v štvrtkovom reporte napísať, že vo štvrtok OPETH so sebou doniesli dážď a búrku. Zo štvrtka na piatok lialo celú noc a dážď pokračoval celý deň, až k večeru sa počasie ukľudnilo a prestalo pršať.

Areál sa nachvíľu zmenil arénu blata a mlák

Tretí festivalový deň priniesol aj poriadnu búrku, ja som medzi jednotlivými vystúpeniami sedela v press centre, svetlo párkrát zablikalo a zrazu nastala tma. Celý festival bol približne na 10 minút bez elektriny. Tento zásah prírody spôsobil aj približne polhodinové meškanie celého programu na hlavných pódiách.

Avšak ani blato a dážď fanúšikom nepokazil náladu, užívali si ďalšie výborné koncerty a niektorí si blato a kaluže „vychutnávali“ po svojom.

Piatkovú fotoreportáž začneme slovenskou kapelou DOOMAS, ktorej sa hraním na tomto festivale splnil sen. Úvod ich setu poznačil prudký dážď, čo zapríčinilo menší počet fanúšikov pod pódiom, ale potom sa to už zlepšilo. V piatok sme sa zamerali aj na koncerty kapiel CROWBAR, GRAVEWORM,  POSSESSED, IGORRR, ELUVEITIE, TRIVIUM, CARCASS, ROTTEN SOUND, CLAWFINGER a EINHERJER.

DOOMAS

DOOMAS

CROWBAR

CROWBAR

GRAVEWORM

GRAVEWORM

POSSESSED

POSSESSED

IGORRR

IGORRR

ELUVEITIE

ELUVEITIE

TRIVIUM

TRIVIUM

CARCASS

CARCASS

ROTTEN SOUND

ROTTEN SOUND

CLAWFINGER

CLAWFINGER

EINHERJER

EINHERJER

Sobota

Sobota bola už relatívne „suchá“, iba kde-tu sa našla nejaká mláka. Štvordňový festivalový maratón sme ukončili fotením kapiel PRONG, DECAPITATED, OATHBREAKER, TIAMAT, ARCHITECTS, DEVIN TOWNSEND PROJECT, AMORPHIS, FURIA a MAYHEM.

Dvadsiatydruhý ročník Brutal Assaultu bol opäť výborný a po organizačnej stránke zvládnutý na jednotku. Takže, vidíme sa o rok, priatelia.

PRONG

PRONG

DECAPITATED

DECAPITATED

OATHBREAKER

OATHBREAKER

TIAMAT

Johan Edlund z TIAMAT

ARCHITECTS

ARCHITECTS

DEVIN TOWNSEND PROJECT

DEVIN TOWNSEND PROJECT

AMORPHIS

Tomi Joutsen z AMORPHIS

FURIA

FURIA

MAYHEM

MAYHEM

PLUSY:
Aj napriek dažďu a zhoršeniu počasia, atmosféra, koncerty kapiel IGORRR, FURIA a OATHBREAKER

MÍNUSY:
Silná búrka v piatok, MAYHEM – jediná rozpoznateľná pesnička bola „Freezing Moon“