Fotoreportáž z Jašterice 2 ½: Pre zvieratká sa vyzbieralo od metalistov viac ako 800 eur

Jašterice Metal Fest sa už udomácnili na mape letných metalových akcií na Slovensku. V krásnej historickej Banskej Štiavnici bol pripravený v podstate tretí ročník tejto akcie pre dobrých ľudí, ktorí si radi oddýchnu pri tvrdej muzike a priateľoch. A navyše, ktorým nie je ľahostajný osud opustených zvieratiek.

Tretí ročník označil už iný organizátor (Lukáš Laco) zaujímavým názvom – Jašterice 2 ½. Tentokrát sme sa presunuli z historického centra a spod holého neba do útrob klubu Spojár. Táto zmena mierne zamrzela, trošku sa vytratila atmosféra z minulých dvoch ročníkov. Samozrejme, zmena bola vynútená okolnosťami. Samotný podnik bol veľmi príjemný, avšak veľkým mínusom bolo,ž e sa vo vnútri ozaj nedalo dýchať.

Na Jaštericiach sa tento rok predstavili kapely HROBÁR, ACID FORCE, RADIATION, LUTRA, BAJONET, THE WILDERNESS, RÜBÄNISKÖ, BETON a SEDEM MINÚT STRACHU. Teda o dosť sa pritvrdilo a prevládal žáner grind a crust.

Fanúšikovia pred klubom

Tento rok to do poslednej chvíle vyzeralo, že sa na Jaštericiach nezúčastníme, ale našťastie sa tak nestalo a prinášam vám fotoreportáž z koncertov RADIATION, LUTRA, BAJONET, RÜBÄNISKÖ (po tomto koncerte na neďalekej ulici sme mohli vidieť parádny ohňostroj), BETON a všetko to zakončili svojim sedemminútovým vystúpením SEDEM MINÚT STRACHU. Taktiež nechýbajú ani fotky zachycujúce atmosféru tejto vydarenej akcie.

Netreba zabúdať, že táto akcia má charitatívny podtón. Po odrátaní všetkých nákladov sa pre OZ Túlavá labka vyzbieralo od drsných metalistov s dobrým srdcom 806,50 €, kopa granúl a množstvo iných maličkostí, ktoré potešia opustené zvieratká.

Na záver musím za seba napísať, že Jašterice sa stali pre mňa už tradíciou a dúfam, že nevynechám žiadny nadchádzajúci ročník.

Atmosféra

Atmosféra

RADIATION

RADIATION

LUTRA

LUTRA

BAJONET

BAJONET

RÜBÄNISKÖ

RÜBÄNISKÖ

BETON

BETON

SEDEM MINÚT STRACHU

„Spevák“ SEDEM MINÚT STRACHU v náručí fanúšikov

PLUSY:
Atmosféra, skvelí ľudia, nenormálny „chliev“ v podaní SEDEM MINÚT STRACHU, RÜBÄNISKÖ, opäť ukázali metalisti, že majú srdcia na správnom mieste

MÍNUSY:
Nútená zmena miesta, nedýchateľný vzduch v klube