Gothoom zverejnil prvých účinkujúcich v roku 2018, nové piesne MASTODON a PARADISE LOST

Festival Gothoom oznámil prvé účinkujúce kapely pre ďalší ročník. MASTODON a PARADISE LOST zverejnili nové skladby. SEPTICFLESH a BROKEN HOPE s novými klipmi. Zmena v zostave ABORTION.

Gothoom 2018

Festival GOTHOOM zverejnil prvé kapely pre svoj 9. ročník, ktorý sa uskutoční 5.7. – 7.7.2018 v Revištskom Podzámči. „Nie je to tak dávno, čo sme sa všetci spoločne tešili z výborného prostredia nášho nového areálu v Revištskom Podzámčí a už môžeme začať premýšľať, ako nám tam bude znova o rok. Už po prvej várke kapiel je jasné, že inak, ako výborne to byť nemôže. Zažijeme živú legendu, ktorá je ale na koncertoch devastujúcejšia ako mnohé mladé spolky dohromady. Návštevou nás totiž poctia králi poľského death metalu VADER. Aj ďalšia kapela príde spoza našich severných hraníc a tentokrát sa ide o navrátilcov, ktorých na Gothoome vždy veľmi radi znova privítame, post metalových OBSCURE SPHINX, preto návštevníkom nášho festival nemusíme predstavovať. Komplikovanejšie so zaradením to majú CLOUDS. Tí nám zahrajú svoje poňatie doom metalu, ktorý prechádza od jemných post rockových pasáží až kamsi k funeral doomu. Kapela je rozložená po celej Európe a tvoria ju členovia spolkov ako Shape of Despair či Barren Earth. Domácu scénu zastúpia PHANTASMA so setom orientovaným na ich prvé nahrávky „Welcome in Heaven“ a „Jazz for Jesus,“ napísali organizátori k prvým mená, ktoré si zahrajú na festivale v roku 2018. Takže, náš súhrn. VADER, OBSCURE SPHINX, CLOUDS a z domácej scény PHATASMA!

Kapela MASTODON vypustila do sveta nový song s názvom „Toe to Toes“ z ich nového EP „Cold Dark Place“. To uzrie svetlo sveta 22. septembra vďaka vydavateľstvu Reprise Records.

Gothic metalová formácia PARADISE LOST zverejnila lyric video k novej piesni „Until the Grave“, pochádzajúcej z ich pred pár dňami vydanej štúdiovky „Medusa“.

Grécki metalisti SEPTICFLESH majú nový videoklip ku skladbe „Portrait of a Headless Man“ z ich čerstvej radovky „Codex Omega“.

Deatheri BROKEN HOPE natočili nový klip k songu „Outback Incest Clan“, ktorý nájdete na ich aktuálnej doske „Mutilated and Assimilated“.

Grindcoristi ABORTION naverbovali do skupiny ďalšieho gitaristu. „Vítame v našich tenkých radoch novú pomoc . Ide o ďalšieho pacienta Ondra „Nyarg“ Vargu, ktorý trýzni šesť strún už dlhšie v kapelách ako DEAD WINGS alebo v projekte PURE. Týmto sa stáva regulárnym členom kapely. „Z našej strany je to viac menej opatrenie, keďže náš súčasný gitarista Libor dostáva v práci poriadne zabrať a stále viac sa zdržiava v zahraničí. Takže ešte raz vitaj Ondro!“, píše sa na stránkach kapely.