BURNfest: Do Trnavy zamieri dvojica českých kapiel orientujúcich sa na melodický death metal

Po lete plnom festivalov sme pre vás pripravili malé koncertné prekvapenie, BURNfest – malý klubový festival, ktorý pre vás fanúšikov tvrdej hudby budeme pravidelne opakovať viackrát do roka vždy s novými menami.

EMBRACE THE DARKNESS (Cze) – melodic death/doom metal
VANGUARD (Cze) – melodic death metal
MODERN AGE DYING (Sk) – melodic death metal

Piatok 15.9.2017, Trnava – Art Klub
Štart: 20:00, vstupné: 4 eurá

Prvý BURNfest sa bude niesť v tónoch melodického death metalu. Predstavia sa dve zahraničné kapely a jedna domáca. Prvý BURNfest sa bude konať v piatok 15.9.2017 o 20:00 hod. v priestoroch Art Klubu v Trnave.

Hlavnými hosťami sú dve české kapely: EMBRACE THE DARKNESS z Kuřima a VANGUARD z Brna. Obe skupiny vyštartovali na spoločné turné „Revelation tour 2017“ po Česku, Slovensku a Poľsku. Domácou kapelou bude nitrianska banda MODERN AGE DYING, ktorá je na svojom „The Tour of Regression“ k debutovému EP.

Koncert otvoria mladí chalani z Nitry MODERN AGE DYING so svojím rýchlym, veľmi príjemne prešpekulovaným melodickým death metalom. Koncom júla sa im podarilo vydať prvé EP s názvom „The Age of Regression“, ktoré si môžete vychutnať v digitálnej podobe. Druhou kapelou bude brnenská banda VANGUARD hrajúca, ako inak, perfektný melodeath. V roku 2015 vydali album „I“ a pracujú na tom, aby v tomto roku uvidelo svetlo sveta ich druhé dielo „II“. Chalani nielenže produkujú výbornú hudbu, ale ich energické vystúpenie vás zmasakruje a rozreže na kusy! Ako vrchol večera vystúpi kapela EMBRACE THE DARKNESS hrajúca melodický death metal s prvkami doomu spolu s využitím huslí ako rovnocenného nástroja, ktorý prináša nekompromisnú temnotu a zimomriavky. Spolu s brutálnym vokálom, valiacimi sa bicími a gitarami v štýle švédskeho death metalu vytvára jedinečný zážitok. ETD so svojim nezabudnuteľným pentagramom v logu majú na svojom konte album „The Nameless“.

Časový harmonogram:
20:00 – 20:45 MODERN AGE DYING
21:15 – 22:15 VANGUARD
22:45 – 23:45 EMBRACE THE DARKNESS

FB Event

Plagát k podujatiu

Tlačová správa