POZNÁME MENO A DÁTUM VYDANIA NOVÉHO ALBUMU SOULFLY

SOULFLY zverejnili názov nového albumu a aj jeho dátum vydania. METALLICA zverejnila demo nikdy nezverejnenej skladby. GUNS N ROSES odohrali po 18. rokoch skladbu Civil War. DELAIN pomenovali nový album.  CIRLE II CIRCLE menili svoju zostavu. BEFORE THE DAWN vypustili video z ich prebiehajúceho turné. ARCH ENEMY a spol. boli nominovaní na cenu P3 Guld, ktorú udeľuje švédske rádio P 3.
SOULFLY, kapela združená okolo frontmana Maxa Cavaleru, pomenovala nový album názvom Enslaved a jeho dátum vydania je stanovený na 13. marca 2012. Po dlhej dobe sa kapela predstaví s novým bubeníkom Davidom Kinkadem (BORKNAGAR) a basgitaristom Tonym Camposom (MINISTRY). Veľkou pikoškou je, že na albume po prvýkrát vystúpia naraz všetci traja synovia Maxa Cavaleru, a to v skladbe Revengeance.

Legendárna METALLICA včera odohrala prvý zo série koncertov v slávnom klube Fillmore v San Franciscu, a to pri príležitosti osláv svojho 30. výročia. Okrem najväčších hitov a množstva raritných skladieb takisto zaznela nikdy nezverejnená skladba Hate Train, ktorá vznikla ešte pri nahrávaní posledného albumu Death Magnetic. Demo tejto skladby si môžete vypočuť pod dnešnými novinkami!

GUNS N ROSES 4.decembra odohrali naživo skladbu Civil War po dlhých 18.rokoch. Skladba Civil War bola poslednýkrát hraná naživo ešte na turné v roku 1993, takže si aktuálne video určite značne užijete.

Holanďania DELAIN odhaľujú názov nového albumu, ktorý pomenovali We Are The Others. Novinku hľadajte na pultoch predajní v jarnom období budúceho roka. Album sa natáčal za asistencie známeho Jocoba Hellnera (RAMMSTEIN, APOCALYPTICA) a kapela sa na jeho podporu vydá na mohutné turné, na ktorom bude dokonca headlinerom.

Známa kapela CIRCLE II CIRCLE sa rozišla s gitaristom Rollie Feldmannom a bubeníkom Johnnym Osbornom. Na ich miesto však už stihli nastúpiť Andy Lee, resp. Jayson Moore. Kapela takisto nezaháľa pri práci na novinke, na ktorú majú pripravených už dvanásť skladieb. Bicie a basgitara sú už zvečnené a natáčanie bude pokračovať v čase okolo Vianoc.

Fínska metalová kapela BEFORE THE DAWN zverejnila druhé video zo svojho spoločného európskeho turné s INSOMNIUM. Video obsahuje zábery z koncertov a taktiež nejaké zábery „behind the scenes“. Toto video nájdete pod novinkami.

Albumy ako Khaos Legions (ARCH ENEMY), Hisingen Blues (GRAVEYARD), Unseen (THE HAUNTED), Sounds Of A Playground Fading (IN FLAMES), Heritage (OPETH) boli nominované na cenu P3 Guld švédskej rádio stanice P3 v kategórií Best Rock/Metal Album Of The Year.