DECAPITATED už čelia aj obvineniu zo znásilnenia

Členovia poľskej formácie DECAPITATED boli 9. septembra zatknutí po koncerte v Santa Ana v Kalifornii za údajný únos, ku ktorému malo dôjsť 31. augusta. v meste Spokane vo východnom Washingtone. Už sa k tomu pridalo aj obvinenie zo znásilnenia.

Už to však nie je len údajný únos (viac info TU). Po novom však čelia obvineniu zo znásilnenia. V utorok 12. septembra boli všetci štyria na súde v Los Angeles, kde súhlasili s vydaním do Washingtonu.

Podľa súdnych dokumentov bola údajná obeť s priateľkou pozvaná na drink do tourbusu kapely, kde ju mal bubeník Michal Lysejko po istom čase začať chytať za prsia. Následne sa začali jednotliví členovia rozprávať v rodnej poľštine a jeden z členov mal na ňu podľa jej slov pozerať ako na „korisť“.

Rafal Piotrowski (DECAPITATED)

Ďalej uviedla, že spevák Rafal Piotrowski ju začal bozkávať a keď jej rozopínal opasok, začala sa brániť. Obeť sa pokúšala dostať preč, no Piotrowski ju chytil za ruku a nasmeroval do kúpeľne k umývadlu so zrkadlom. Žena tak podľa svojho vyjadrenia videla v odraze zrkadla každého člena ako ju znásilnil. Obeť bola prevezená do nemocnice na vyšetrenie sexuálneho útoku, kde sa zistilo, že má výrazné modriny a odreniny na kĺboch, ktoré si mala privodiť pri udieraní do steny, aby sa pokúsila odvrátiť pozornosť od toho čo sa jej dialo.

Pri rozhovore s detektívmi z kancelárie šerifa v okrese Los Angeles neuviedol Michal Lysejko žiadny iný komentár len, že dievčatá nepozná, keď videl ich fotky. Ďalej sa odmietol vyjadriť bez prekladateľa. Gitarista Waclaw Kieltyka detektívom povedal, že videl svojich kolegov, speváka Rafala Piotrowského a basgitaristu Huberta Wieceka ako mali v kúpeľni sex so ženou.

Piotrowski potvrdil, že v tourbuse bol prítomný spolu so ženami, potom však požiadal právnika a prekladateľa aby už nevydali žiadne ďalšie vyjadrenia. Hubert Wiecek sa takisto vyjadril, že ženy v tourbuse boli, ale on sedel na gauči a nevedel čo sa deje. Podľa jeho slov nikto nebol nútený, aby do tourbusu išiel. Na záver ešte dodal, že už si nepamätá čo sa presne stalo, pričom aj on požadoval prekladateľa.

Podľa dostupných informácii vieme, že Kielytka bol ochotný poskytnúť vzorku DNA, Piotrowski a Wiecek však odmietli. Právnik kapely Steve Graham uviedol, že jeho klienti odmietajú obvinenia, ktoré sú voči nim vznesené. Pre pár dňami vyhlásil, že majú existovať svedkovia, ktorí dosvedčia, že žalobkyňa navštívila kapelu z vlastnej vôle a odišla za dobrých okolností.