DREAM THEATER zverejnili zaujímavý dokument, MOONSPELL sa prezentujú novým lyric videom

DREAM THEATER ponúkajú krátky dokument. MOONSPELL a OMNIUM GATHERUM zverejnili nové skladby. Festival GOTHOOM odhalil ďalšie kapely. Ďalší nový klip nahrali WITHIN SILENCE.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER uverejnili trinásťminútový dokument z ich turné „Images, Words & Beyond Tour“, s ktorým oslavujú 25. výročie albumu „Images and Words“. V ňom gitarista John Petrucci hovorí, ako sa nahrávku podarilo uskutočniť, aký dopad mala na ich životy a ako stále rezonuje v nich a ich fanúšikoch.

Portugalci MOONSPELL zverejnili lyric video k novej skladbe „Evento“ z ich chystanej štúdiovky „1755“. Tá vyjde 3. novembra prostredníctvom Napalm Records.

Festival GOTHOOM pridal ďalšie kapely pre svoj 9. ročník, ktorý sa uskutoční 5.7. – 7.7.2018 v Revištskom Podzámčí. „Teraz potešíme najmä fanúšikov death metalu ale aj spájania tohto žánru s inými extrémne metalovými odnožami. Z Nemecka k nám dorazia európski králi technického brutálneho death metalu z DEFEATED SANITY. Tí nás minulý rok prekvapili veľmi netradične poňatým albumom „Disposal of the Dead / Dharmata“, ktorý je vlastne splitkom kapely samej so sebou a rozvíjajú sa na ňom dve úplne odlišné formy smrtiaceho kovu. Nad tým, ako nás prekvapia naživo môžeme ešte pár mesiacov rozmýšľať. Veľmi špecifickým stretom death metalu s black metalovou atmosférou a vplyvmi post death metalu sa pýšia islandskí ZHRINE. Ich debut „Unortheta“ patrí k tomu najlepšiemu, čo extrémny metal v minulom roku vyprodukoval. Hudba týchto ostrovanov je temná, podmanivá a veľmi silno pracuje s emóciami. Ich koncert vás na začiatku uchopí a až do konca nepustí. Melodickejšiu, priamočiarejšiu a thrashovejšiu verziu žánru prinesú skúsení DARKFALL z Rakúska a tradičný brutal death zase naservírujú Welšania zo SODOMIZED CADAVER. Nádielka smrtiaceho kovu pod hradom Revište, DEFEATED SANITY, ZHRINE, DARKFALL a SODOMIZED CADAVER na Gothoome 2018!,“ hlási oficiálna stránka festivalu.

Melodic death metalová formácia OMNIUM GATHERUM má vonku nový singel s názvom „Blade Reflections“. Ten im zvýšil z nahrávacej session k stále aktuálnemu albumu „Grey Heavens“.

V krátkej dobe nás zásobujú ďalším klipom aj slovenskí melodici WITHIN SILENCE. Ďalší obrazový materiál je ku piesni „Children of Light“ z ich druhej štúdiovky „Return from the Shadows“.