Prvé súdne pojednávanie DECAPITATED, zomrel Martin Eric Ain zo CETIC FROST

Členovia DECAPITATED si vypočuli svoje obvinenia. Zomrel Martin Eric Ain z HELLHAMMER a CELTIC FROST. SATYRICON majú nový klip PESTILENCE a BLACK LABEL SOCIETY vydajú nové albumy. GWAR s novým klipom.

Rafal Piotrowski počas súdneho pojednávania. Zdroj: metalunderground.com

Ešte v piatok absolvovali členovia DECAPITATED prvé súdne pojednávanie v Spokane County za údajné znásilnenie ženy v tourbuse kapely spred dvoch mesiacov. 31-ročný vokalista Rafal Piotrowski bol obvinený z únosu prvého stupňa a z druhého stupňa znásilnenia. 30-ročný basgitarista Hubert Wiecek z únosu prvého stupňa a znásilnenia tretieho stupňa. Gitarista Waclaw Kietylka a bubeník Michal Lysejko mali súdne pojednávanie už pred troma týždňami. Gitarista bol obvinený z únosu prvého stupňa a zo znásilnenia druhého stupňa, bubeník bol taktiež obvinený z únosu prvého stupňa a zo znásilnenia tretieho stupňa. Všetci štyria hudobníci boli nútení odovzdať svoje pasy právnikom. Piotrowskiho právnik uviedol, že budú hľadať spôsob, ako všetkých štyroch dostať von na kauciu. Žena bola údajne znásilnená členmi tejto poľskej death metalovej skupiny v kúpeľni tourbusu. Odborné vyšetrovanie potvrdilo, že mala výrazné podliatiny na ramenách a malé odreniny na kĺboch.

Martin Eric Ain, bývalý basgitarista kapiel HELLHAMMER a CELTIC FROST zomrel vo veku 50 rokov v sobotu 21. októbra. Príčinou jeho smrti bol infarkt. Thomas Gabriel Fischer, ktorý s ním pôsobil v oboch formáciách sa vyjadril, že je hlboko zasiahnutý jeho odchodom, pretože ich životy boli prepojené od roku 1982, aj keď ich vzťah nebol rozhodne bez konfliktov.

Martin Eric Ain (1967-2017). Zdroj: blabbermouth.net

Nóri SATYRICON majú na svojom konte nový videoklip ku skladbe „To Your Brethren in the Dark“ z aktuálnej štúdiovky „Deep Calleth Upon Deep“.

Holandská formácia PESTILENCE vydá v marci budúceho roka u Hammerheart Records nový štúdiový album s názvom „Hadeon“. Nižšie nájdete aj artwork.

PESTILENCE – Hadeon

BLACK LABEL SOCIETY vydajú 19. januára prostredníctvom vydavateľstva Entertainment One Music novú radovku „Grimmest Hits“, z ktorej zverejnili ochutnávku v podobe piesne „Room of Nightmares“ podporenej aj videoklipom.

Kapela GWAR má nový klip (TU) k songu „I´ll Be Your Monster“ z ich čerstvej novinky „The Blood of Gods“.