Slovenské podhubie: MORNA a STERCORE nahrali nové videá, ENDLESS MAIN bez bubeníka

Tentokrát vám prinášame aj novinkový blok len z prostredia slovenskej hudobnej scény. Čo majú nové MORNA, ENDLESS MAIN a STERCORE?

MORNA po vystúpení na Wackene. Foto: Werdza Photography

Šikovná, progresívno-death metalová formácia MORNA, ktorá si v lete zahrala aj na legendárnom festivale Wacken Open Air v Nemecku, nahrala nové video. V ňom prezentuje skladbu „Life After Heroes“ z albumu „Nuisance“. Pokochať sa môžete znamenitým nástrojom z dielne pK Guitars.

Zvolenčania ENDLESS MAIN vydali v tomto roku nový album „II“ a začali pracovať na novom EP. Zdalo sa, že kapela začala konečne poriadne fungovať, no zrejme opak je pravdou. Zo skupiny odišiel bubeník Valerián Choma (rozhovor o albume „II“ nájdete TU), oznámil to v sobotu na svojom profile na facebooku. „Pred pár hodinami som ukončil pôsobenie v kapele. Jednoducho to niekedy nefunguje. Chalanom prajem veľa úspechov a hlavne pevné zdravie,“ napísal na sociálnej sieti. ENDLESS MAIN tak boli nútení zrušiť všetky potvrdené koncerty.

Deathcoristi STERCORE z Kanianky sa prezentujú novým videoklipom k piesni „Eternal Sunlight“ z chystaného rovnomenného albumu. Obrazový materiál sa natáčal v Brne, v budove Českej televízie pod taktovkou Radima Věžníka.