Bohatá nádielka noviniek: MACHINE HEAD, Sharon den Adel, Tarja Turunen, či CAVALERA CONSPIRACY

MACHINE HEAD zverejnili novú skladbu. Sharon Den Adel sa prezentuje sólovou tvorbou. Nové klipy ponúkajú CAVALERA CONSPIRACY a TARJA. Novinky hlásia aj IN FLAMES, AT THE GATES, PESTILENCE a PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS.

MACHINE HEAD

Američania MACHINE HEAD vypustili do sveta novú skladbu nazvanú „Beyond the Pale“, z ich chystanej štúdiovky „Catharsis“, ktorá vyjde 26. januára prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Speváčka Sharon Den Adel (WITHIN TEMPTATION) sa prezentuje svojou sólovou tvorbou v projekte MY INDIGO. Konkrétne, rovnomennou skladbou, podporenou aj videoklipom. Podľa jej slov ide o veľmi osobný materiál a skladanie piesní bolo pre ňu terapeutickým zážitkom, ktorý jej pomohol vysporiadať sa s rodinnou krízou.

Kapela CAVALERA CONSPIRACY zverejnila nový obrazový materiál k songu „Spectral War“, pochádzajúceho z čerstvej novinky „Psychosis“.

Tarja Turunen nahrala nový videoklip k piesni „O Tannenbaum“ spred pár dňami vydaného vianočného albumu „From Spirits and Ghosts (Score For A Dark Christmas)“.

Švédi IN FLAMES vydali 4-skladbové EP „Down, Wicked & No Good“, na ktorom ponúkajú cover verzie skladieb od DEPECHE MODE, ALICE IN CHAINS, Chrisa Isaaka a NINE INCH NAILS.

Death metalisti AT THE GATES sa zavreli v Parlour Studios s producentom Russ Russellom, aby nahrali nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka u Century Media Records.

Z dôvodu osobných okolností sa gitarista Santiago Dobles nebude zúčastňovať budúcich živých vystúpení s kapelou PESTILENCE, avšak je možné, že v budúcnosti sa môže objaviť na nahrávkach ako hosť. Na jeho miesto nastúpil Calin Paraschiv (CLITGORE, NECROVILE).

Formácia PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS, ktorú tvoria gitarista Phil Campbell (MOTÖRHEAD) so svojimi synmi a vokalista Neil Starr, uverejnila novú skladbu „Ringleader“ z debutovej dosky „The Age of Absurdity“. Tá uzrie svetlo sveta 26. januára prostredníctvom Nuclear Blast Records.