Pondelkový blok noviniek: MASTODON, BLOODBATH či SUICIDAL TENDENCIES

MASTODON zverejnili dokument o albume „Emperor of Sand“. SUICIDAL TENDENCIES dokončili nové EP. BLOODBATH sa chystajú do štúdia. GRAVE bez bubeníka. Novinky hlásia aj NECROPHOBIC a CORROSION OF CONFORMITY.

MASTODON

Američania MASTODON zverejnili 75-minútový dokument o tom ako vznikala aktuálna štúdiovka „Emperor of Sand“ (recenzia TU). „Začiatkom tohto roka sme vydali 12-dielny seriál ukazujúci tvorbu tohto albumu. Všetko sme to zostrihali, pridali viac 30 minút videozáznamov, ktoré predtým neboli zverejnené a vytvorili z toho dokument. Toto je hĺbkový pohľad na tvorbu albumu a našu inšpiráciu. Boli sme nominovaní na Grammy a preto si myslíme, že je ten správny čas na vypustenie tohto dokumentu,“ vyjadrila sa kapela. Celý dokument nájdete pod touto správou.

Formácia BLOODBATH sa v januári odoberie do štúdia, aby začala nahrávať nástupcu zatiaľ poslednej radovky „Grand Morbid Funeral“ z roku 2014.

Crossover/thrash hardcorová úderka SUICIDAL TENDENCIES dokončila práce na novom a zatiaľ nepomenovanom EP, ktoré vyjde začiatkom budúceho roka. Frontman Mike Muir sa vyjadril, že tento materiál môže byť interpretovaný ako politický.

Death metalisti GRAVE zo Švédska oznámili, že ich rady opustil bubeník Ronnie Bergerstål. Presnejšie dôvody jeho odchodu nie sú známe.

Švédi NECROPHOBIC oznámili, že ich nový album sa bude volať „Mark of the Necrogram“ a vyjde 23. februára prostredníctvom Century Media Records.

Kapela CORROSION OF CONFORMITY má nový videoklip ku skladbe „Wolf Named Crow“ z chystanej štúdiovky „No Cross No Crown“, ktorá vyjde 12. januára u Nuclear Blast.