Čerstvé informácie: Tarja Turunen, MACHINE HEAD, SOULFLY alebo NAPALM DEATH

Tarja s novým singlom. MACHINE HEAD ponúkajú zábery z natáčania videoklipu. SOULFLY zamieria v januári do štúdia. NAPALM DEATH vydajú novú kompilačku. GHOST chystajú živák. WHITESNAKE vydajú nové DVD. GOT BLUE BALLS nahrali nový klip.

Tarja Turunen

Tarja Turunen vydala sedempalcový singel „Feliz Navidad“ v limitovanej edícii 1000 kusov. Príjmy z tohto singlu budú venované na pomoc karibskému ostrovu Barbuda, ktorý bol v septembri zasiahnutý hurikánom Irma, pričom vygenerované zisky ešte zdvojnásobí vydavateľstvo earMUSIC. Na singel si fínska diva prizvala mnoho zaujímavých mien. Za všetky spomenieme napríklad Michael Monroe, Doro Pesch, Tony Kakko, Simone Simons, Cristina Scabbia, Joe Lynn Turner, Sharon den Adel, Floor Jansen alebo Hansi Kürsch.

Američania MACHINE HEAD zverejnili video približujúce zákulisie tvorby videoklipu ku skladbe „Catharsis“, pochádzajúcej z rovnomennej štúdiovky, ktorá vyjde 26. januára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast.

Kapela SOULFLY sa v januári odoberie do štúdia nahrať nástupcu ich zatiaľ poslednej radovky „Archangel“ z roku 2015. Na výpomoc si prizvali producenta Josha Wilbura.

Grinderom NAPALM DEATH vyjde v marci u Century Media Records nová kompilácia s názvom „Coded Smears and More Uncommon Slurs“. Toto špeciálne 2CD/2LP vydanie bude obsahovať 31 raritných a exkluzívnych skladieb z obdobia 2004 až 2016. Nižšie nájdete aj artwork.

NAPALM DEATH – Coded Smears and More Uncommon Slurs

Švédi GHOST avizujú (TU) vydanie živáku „Ceremony and Devotion“. Oficiálny dátum vydania ešte nie je známy, no predpokladá sa, že uzrieť svetlo sveta by mal v januári.

Veteráni WHITESNAKE si okrem nového albumu naplánovali na budúci rok, konkrétne 19. januára aj vydanie nového DVD „The Purple Tour (Live)“. Pod správou nájdete trailer.

Kapela nemusí byť nutne slávna, aby písala dobré pesničky, mala nápaditý vizuál a znela výborne naživo. Na Slovensku je takýchto kapiel hneď niekoľko a jednou z nich, ktorá si razí cestu k stále väčšiemu publiku nielen doma, ale aj v zahraničí, sú GOT BLUE BALLS. Aktuálne o sebe dávajú vedieť videosinglom „Empty“ a plánujú ďalšie turné po Veľkej Británii. – Tlačová správa