Klip MACHINE HEAD opisuje skúsenosti pacientov z psychiatrie. Očakávaný klip RAMCHAT uzrel svetlo sveta

Rob Flynn z MACHINE HEAD o novom klipe jeho kapely. RAMCHAT natočili jeden z najkvalitnejších klipov na našej scéne. Novými videoklipmi sa prezentujú aj STONE SOUR a ORPHANED LAND.

MACHINE HEAD

Americká formácia MACHINE HEAD vypustila do sveta nový obrazový materiál k songu „Catharsis“ z rovnomennej radovky, ktorá uzrie svetlo sveta 26. januára vďaka vydavateľstvu Nuclear Blast Records. „Catharsis bol chúlostivý koncept, ako ho preložiť do vizuálnej podoby. Ako vyjadriť niekoho v katarzii? Režisér Frazier Bradshaw priniesol koncept tancu Butoh (japonský výrazový tanec, pozn. red.) a to sa dobre naviazalo na myšlienku, čo môže byť katarzia. Keď tanečníci začali svoje predstavenie, boli sme unesení. Ich výrazy boli tak bolestivé, skoro hrozivé a napriek tomu veľmi smutné. Na druhej strane, video opisuje skúsenosti pacientov z psychatrickej liečebne. Ľudia v 50. a 60. rokoch sa často stretli s traumatizujúcimi zážitkami a tie živé fotografie pretrvávajú dodnes,“ vyjadril sa frontman kapely Robb Flynn.

A je to tu! Dlho avizovaný nový videoklip skupiny RAMCHAT ku piesni „Nepočaria!“. „Pokúsili sme sa natočiť jeden z najkvalitnejších klipov, aké kedy slovenská metalová scéna vytvorila. Nielen „nastajlovať“ kapelu, vložiť ju do vhodného „temného“ prostredia a scény v rýchlych sledoch postrihať. Chceli sme, aby klip „Nepočaria!“ mal odkaz a bol rovnako metalový, ako aj umelecký. Námet napísal Hirax, do filmového spracovania ho prepísal scenárista a režisér Peter Gábor, ktorý klip aj natočil a vyhotovil. Napriek tomu, že klip nám zakázali natočiť v dvoch slovenských skanzenoch, je na svete aj vďaka kysuckej Vychylovke, ktorá súhlasila s natáčaním. Výsledná podoba je tu,“ vyjadrila sa kapela o klipe prostredníctvom facebooku.

Kapela STONE SOUR má vonku nové 360° live video ku skladbe „Taipei Person/Allah Tea“ z ich aktuálnej štúdiovky „Hydrograd“. Klip sa natáčal 29. júna v klube The Troubadour v Hollywoode.

Izraelčania OPRHANED LAND zverejnili videoklip k novej skladbe „Like Orpheus“, v ktorej hosťuje Hansi Kürsch z BLIND GUARDIAN. Spomínaná pieseň pochádza z nového albumu „Unsung Prophets & Dead Messiahs“. Ten vyjde 26. januára prostredníctvom Century Media Records.