Členovia DECAPITATED prepustení z väzby, Gothoom ohlásil ďalšie nové kapely

Členovia DECAPITATED prepustení z väzby, ďalšie pojednávanie bude v januári. Gothoom rozšíril svoj line-up. ALICE COOPER a WINDS OF PLAGUE s novými klipmi. KAMELOT dokončujú práce na novom albume. PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS chystajú nový album.

DECAPITATED

Členovia poľskej death metalovej kapely DECAPITATED boli prepustení z väzby za údajné znásilnenie, ku ktorému malo dôjsť po ich koncerte v meste Spokane 31. augusta v ich tourbuse. Všetci štyria sa môžu vrátiť do Poľska kým nebude nariadený ich návrat k súdu, pričom museli podpísať výnimku, že z ich domovskej krajiny musia byť vydaní. Gitarista Waclaw Kieltyka by mal zostať v Seatlli, ostatní členovia našli dočasné bývanie v okolí mesta Spokane, avšak nesmú mať medzi sebou žiadny kontakt bez prítomnosti právnikov. Ešte dodáme, že údajná obeť mala modriny po tele, ku ktorým mala prísť pri znásilnení. Obhajoba priložila svedectvo Andyho Marsha, gitaristu kapely THY ART IS MURDER, ktorý sa vyjadril, že v daný večer videl ženu v moshpite ako násilným spôsobom búchala rukami a telom o kovovú zábranu deliacu publikum od javiska. Ďalšie pojednávanie by malo prebehnúť 16. januára 2018.

Festival GOTHOOM zverejnil ďalšie kapely pre svoj 9. ročník, ktorý sa uskutoční 5.7. – 7.7.2018 v Revištskom Podzámčí. „Dnešná okružná cesta po Európe nás zavedie nielen do rôznych krajín, ale aj do veľmi odlišných končín nášho milovaného extrémneho metalu. Vojensky naladení DIVINE CHAOS sú britskou reklamou na pocitvo thrashujúci melodický death metal s podporou Jamesa Stewarta (VADER) za bicími. Páni nás už raz navštívili ešte na Ostrom Grúni. Dúfame, že sa im opätovná návšteva na novom mieste bude páčiť minimálne rovnako. SHODAN sú naši severní susedia a je to v ich hudbe aj patrične cítiť. Temný a rôznorodý death metal, ktorý je nekompromisný, premyslený a chytľavý zároveň, nesie pečať viacerých poľských veličín, ale i potrebný punc originality vďaka, na death metal, pomerne atypickej atmosfére a svojskému vokálu. Oproti tejto pomerne technickej partii predstavujú írski SOOTHSAYER úplný opak. Pomalé a tiahle kompozície korunované nevyčisteným a prirodzeným zvukom, no i veľkým citom pre atmosféru a melódie. Späť do tempa nás vrátia DEADFREIGHT OF SOUL z jedného najstarších nemeckých miest, Ausgburgu. Ich (death) metal je postavený na výrazných riffoch, groove a jasných piesňach bez veľkého špekulovania a príkras. Ako stvorení na poriadnu koncertnú zábavu. DIVINE CHAOS, SHODAN, SOOTHSAYER a DEADFREIGHT OF SOUL na Gothoome 2018!,“ hlási oficiálna stránka festivalu.“

ALICE COOPER má nový obrazový materiál k piesni „The Sound of A“ z jeho aktuálnej radovky „Paranormal“. Zaujímavosťou je, že túto skladbu napísal samostatne Alice Cooper v roku 1967. Na pieseň sa však zabudlo, kým je nevyhrabal pôvodný basák kapely Alica Coopera, Dennis Dunaway a následne ju po menších úpravách nahrali na album „Paranormal“. Spomínaný song vyjde 23. februára aj ako singel a obsahovať bude ešte aj štyri doteraz nevydané live skladby nahraté 6. mája v Columbuse.

Američania KAMELOT finišujú s prácami na novom a zatiaľ nepomenovanom albume, ktorý by mal vyjsť začiatkom budúceho roka u Napalm Records.

Projekt PHILIP H. ANSELMO & THE ILLEGALS vydá 26. januára u vydavateľstiev Housecore Records/Season of Mist nový album s názvom „Choosing Mental Illness As A Virtue“, z ktorého zverejnili ukážku v podobe piesne „The Ignorant Point“.

Formácia WINDS OF PLAGUE má vonku nový videoklip ku skladbe „Nameless Walker“, pochádzajúcej z aktuálnej štúdiovky „Blood of My Enemy“.