Gothoom potvrdil ďalšie 4 mená. Jonathan Davis (KORN) chystá sólový album, s ktorým vyrazí aj na turné

Festival GOTHOOM oznámil ďalšie kapely. Jonathan Davis chystá sólový album. WHITESNAKE a KAMELOT s novými klipmi. EMBOLISM s novým songom.

Atmosféra Gothoomu 2017. Foto: Alena Červeňanská

Festival GOTHOOM prezradil ďalšiu várku kapiel pre svoj 9. ročník, ktorý sa uskutoční 5.7. – 7.7.2018 v Revištskom Podzámčí. „Samozrejme, po tohtoročnom dopravnom nezdare musíme vynahradiť vystúpenie českej legendy ROOT, kapely s troma desaťročiami kariéry a desiatimi plnohodnotnými albumami za sebou. Momentálne opäť cestujúci v krajine Kärgeras nemôžu svojím monumentálnym a epickým poňatím žánru nepotešiť. Po Zhrine a Sólstafir tu máme ďalšieho zástupcu zo vzdialeného ostrovného Islandu. Svojím chladným no precíznym a miestami správne atonálnym až disharmonickým blackom nás k zemi prikovajú SVARTIDAUÐI. S vplyvmi post metalu spájajú svoj čierny kov Poliaci z MORD’A’STIGMATA. Aj keď ich tohtoročná novinka nesie náov „Hope“, je to skôr beznádej, ktorú by ste našli v atmosfére ich tvorby. Temné emócie a dobre využívané pomalšie tempo nám ukážu, že black sa vie uberať ozaj rôznymi smermi. Taktiež od severných susedov a reprezentujúci raw black budú zástupcovia novších a menej známych zoskupení PROCH. Temnota najvyššej kvality, aj o tom je náš festival. ROOT, SVARTIDAUÐI, MORD’A’STIGMATA a PROCH na GOTHOOME 2018!,“ píše sa na oficiálnej stránke festivalu.

Spevák Jonathan Davis (KORN) vydá v roku 2018 sólový a zatiaľ nepomenovaný album, na ktorom pracoval posledných 10 rokov a následne ho podporí aj európskym a severoamerickým turné.

Kapela WHITESNAKE má nový videoklip ku skladbe „Burn“ z chystaného živáku „The Purple Tour (Live)“ (vychádza 19. januára). So spomínaným živákom sa kapela vráti ku skladbám, ktoré nahral David Coverdale ešte s DEEP PURPLE.

Američania KAMELOT sa prezentujú novým klipom k piesni „Under Grey Skies“ s hosťujúcou Charlotte Wessels z kapely DELAIN. Skladba pochádza z ich stále aktuálnej štúdiovky „Haven“.

Domáci grinderi EMBOLISM zverejnili live videoklip k novému songu „Angels Wings“ z chystanej a zatiaľ nepomenovanej novinky.