Všetky obvinenia voči členom DECAPITATED boli zrušené. JUDAS PRIEST s novým klipom, zemetrasenie v SODOM

Obvinenia voči DECAPITATED stiahnuté. Zemetrasenie v SODOM. JUDAS PRIEST, ORPHANED LAND a PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS s novými klipmi. HARAKIRI FOR THE SKY vo februári vydajú nový album. CLUTCH v štúdiu.

DECAPITATED

Všetky obvinenia voči členom kapely DECAPITATED boli formálne zrušené a môžu sa vrátiť do Poľska. Obžaloba stiahla obvinenia pre blaho obete, ktorú to celé traumatizovalo, avšak stále existuje možnosť, že by v budúcnosti mohli byť všetci štyria členovia opäť stíhaní. Treba taktiež dodať, že pred pár týždňami sa objavili nové dôkazy a svedectvá, ktoré vážne spochybnili svedectvo údajnej obete, ktorá mala byť unesená a znásilnená každým členom kapely v ich tourbuse po koncerte v meste Spokane 31. augusta 2017.

Britské heavy metalové ikony JUDAS PRIEST zverejnili nový videoklip ku skladbe „Lightning Strike“ z ich chystanej štúdiovky „Firepower“, ktorá vyjde 9. marca prostrednctvom Epic Records.

Tom „Angelripper“ Such pristúpil k radikálnemu kroku, keď zo SODOM vyhodil gitaristu Bernda „Bernemanna“ Kostu a bubeníka Markusa „Makku“ Freiwalda. „Po veľkom premýšľaní som sa rozhodol pre tento náročný krok, ktorým pripravím cestu pre nové výzvy. Makka bol súčasťou kapely takmer osem rokov, Bernemann dokonca viac ako dvadsať. Aby sa predišlo možnému rutinnému prostrediu, ktoré by znemožnilo pokračovať v optimálnej tvorivej práci by som chcel začať s čerstvými a hladnými hudobníkmi. Zároveň by som chcel poďakovať Bernemannovi a Makkovi za mnoho úspešných rokov počas ktorých sme odohrali fantastické koncerty,“ píše sa na facebookovom profile kapely. Ešte dodáme, že noví členovia sa predstavia v apríli na festivale Full Metal Mountain.

Izraelská formácia ORPHANED LAND vypustila do sveta nové lyric video ku skladbe „We Do Not Resist“, pochádzajúcej z albumu „Unsung Prophets & Dead Messiahs“. Ten sa na pulty predajní dostane 26. januára vďaka Century Media Records.

Rakúski post black metalisti HARAKIRI FOR THE SKY vydajú 16. februára štvrtý štúdiový album, ktorý dostal názov „Arson“. Bude na ňom osem piesní so stopážou dlhšou ako hodina. Promo materiály hlásajú, že pôjde vôbec o jeden z najlepších post black metalových albumov vôbec.

Kapela PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS, ktorú tvoria gitarista Phil Campbell (MOTÖRHEAD) so svojimi synmi a vokalista Neil Starr, má vonku nový videoklip k piesni „Welcome to Hell“ z ich debutu „The Age of Absurdity“. Ten oficiálne vychádza 26. januára prostrednctvom Nuclear Blast Records.

Rockeri CLUTCH vstúpili 3. januára do štúdia Sputnik Sound v Nashville s producentom Vance Powellom, aby nahrali nástupcu ich zatiaľ poslednej štúdiovky „Psychic Warfare“ z roku 2015.