Zomrel posledný člen klasickej zostavy MOTÖRHEAD, Nergal obvinený za nerešpektovanie národného symbolu

Zomrel Eddie Clarke z MOTÖRHEAD. Nergal obvinený za hanobenie poľského erbu. PESTILENCE zverejnili novú skladbu. HARAKIRI FOR THE SKY majú nový klip. FIREWIND s novým klipom. TERROR pracujú na novom albume. ADACTA teasuje nový album.

„Fast“ Eddie Clarke . Zdroj: Dailystar

Bývalý gitarista MOTÖRHEAD „Fast“ Eddie Clarke zomrel 10. januára vo veku 67 rokov po boji so zápalom pľúc. Eddie bol členom MOTÖRHEAD v rokoch 1976 až 1982 a tvoril klasickú zostavu kapely, z ktorej už žiaľ nezostal nikto. „Sme zdevastovaní zo správ, o ktorých sme sa dopočuli – Edward Allan Clarke – alebo, ako sme ho všetci poznali Fast Eddie Clarke – zomrel pokojným spôsobom. Ted Carroll (zakladateľ Chiswick Records) dal toto smutné oznámenie na svoj facebook, po tom čo počul od Douga Smitha, že Fast Eddie odišiel pokojným spôsobom v nemocnici, kde bol liečený na zápal pľúc,“ znie vo vyhlásení MOTÖRHEAD.

Ak sa vám zdalo, že okolo formácie BEHEMOTH je dlhší čas pokoj, tak ďalšia kontroverzia je práve na svete. Frontman kapely Nergal je poľskými orgánmi formálne obvinený za údajne nerešpektovanie jedného z národných symbolov krajiny. Presnejšie ide o motív s názvom „Republic of the Unfaithful“ k turné a ich merchandisu. Ten má urážať národný erb Poľska. Podľa prokuratúry má umelecké dielo obsahovať prvky a symboly, ktoré sú považované za satanistické a protikresťanské s cieľom preniesť obsah, ktorý je ďaleko od historickej a štátnej ideológie Nergal, ktorému za zneužitie národného znaku hrozí rok väzenia však vraví, že nejde o poľský emblém a argumenty si nechá na blížiaci sa súdny proces. Okrem Nergala sú obvinení aj istý Maciej G. a grafik Rafał Wechterowicz.

Ide o tento národný symbol

Death metalisti PESTILENCE zverejnili novú skladbu s názvom „Non Physical Existent“ z chystanej radovky „Hadeon“. Tá uzrie svetlo sveta 9. marca vďaka vydavateľstvu Hammerheart.

HARAKIRI FOR THE SKY nahrali videoklip ku novej piesni „Herion Waltz“, ktorá sa bude nachádzať na ich ďalšej štúdiovke „Arson“. Tá sa dostane na pulty predajní 16. februára.

Kapela FIREWIND má nový videoklip ku skladbe „We Defy“ pochádzajúcej z ich stále aktuálnej štúdiovky „Immortals“.

Hardcorová úderka TERROR pracuje na novom, v poradí ôsmom albume, ktorý by mohol vyjsť v lete. Ďalšie informácie zatiaľ nie sú známe.

Domáci crusteri ADACTA uverejnili (na TOMTO ODKAZE) krátku ukážku z chystanej dosky „Zlo“. Táto formácia sa na jar tohto roka vyberie na brazílske turné.