Legendárni Holanďania PESTILENCE prídu predstaviť nový album aj do Košíc a Bratislavy

Košický klub Collosseum a bratislavský Randal privítajú uprostred februára vo svojich priestoroch ďalšiu legendu. Tentokrát Holanďanov PESTILENCE.

PESTILENCE (Ned) – progressive death metal
REBAELLIUN (Bra) – death metal
DISTILLATOR (Ned) – thrash metal

Piatok 16.2.2018, Košice – Collosseum
Sobota 17.2.2018, Bratislava – Randal

„Pestilence“ je nielen v medicíne názov pre epidémiu, ale aj známou holandskou death metalovou kapelou založenou v roku 1986. Najprv sa ich produkcia pohybovala v rámci thrash metalu, neskôr sa našli v death metale a do svojej tvorby implementovali aj pre žáner neobvyklé prvky ako napríklad jazz fusion.

PESTILENCE

PESTILENCE patria medzi prvé holandské death metalové skupiny spolu s GOREFEST, SINISTER, ASPHYX a PHLEBOTOMIZED. Charakteristické logo PESTILENCE pozná každý fanúšik žánru death metal a v Bratislave a Košiciach bude jedinečná príležitosť zažiť pravý death metalový koncertný kotol.

Ich cesta začala v roku 1986 a s menšími prestávkami trvá dodnes. Od kultového „Dysentery“, dnes ťažko zohnateľného dema, cez klasiky death metalového žánru ako „Consuming Impulse“ či „Testimony of the Ancients“, až po experimentálne a rozporuplne prijaté, no kultové, „Spheres“.

PESTILENCE, na čele s gitaristom a spevákom Patrickom Mamelim, ukázala metalovému svetu možnosti technického metalu. Plynulo prešla thrash metalovým obdobím k death metalovému a neskôr svojou tvorbou otvorila dvere všetkým tým MESHUGGAH a podobným kapelám. Technicky skvelo pripravení hudobníci oslovili ľudí aj mimo metalovú komunitu.

PESTILENCE oslavujú svoj druhý reunion novým, v poradí už ôsmym štúdiovým albumom „Hadeon“. Ten vyjde 9. marca a opätovne pôjde o spojenie mohutného a ťažkého zvuku s odkazom na kultový album „Testimony of the Ancients“.

Ešte predtým však prichádza holandská metalová kapela na svetové Rebaelliun Tour 2018 v zostave: Patrick Mameli (gitara, spev), Santiago Dobles (gitara), Tilen Hudrap (basgitara), Septimiu Hărşan (bicie nástroje).

Doprovod na turné, teda aj v Košiciach a Bratislave, im budú robiť Brazílčania REBAELLIUN a ich krajania DISTILLATOR.

Plagát k európskemu turné