DIMMU BORGIR zverejnili detaily o novom albume, vyjde v máji. AMORPHIS začali práce na ďalšej štúdiovke

DIMMU BORGIR odhalili informácie o dlhoočakávanom novom albume. AMORPHIS pracujú na novom albume. ROTTING CHRIST vydajú kompiláciu. Jonathan Davis zverejnil teaser na nový singel. SACRED REICH chystajú po viac ako dvoch dekádach nový album.

DIMMU BORGIR

Fanúšikovia DIMMU BORGIR sa konečne dočkali. Shagrath a spol. ohlásili, že nový album sa bude volať „Eonian“ a vyjde 4. mája prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast. Albumovej novinky sa dočkáme po dlhých siedmich rokoch. Príbeh na nahrávke popisuje filozofický koncept o ilúziu času. Na album sa dostane 10 skladieb, ktoré si kapela pridukovala sama spoločne s Jensom Bogrenom. Aktuálnu zostavu, ktorá nahrávala štúdiovú novinku tvoria Shagrath, Silenoz a Galder. Na klávesoch pôsobí Gerlioz a za bicie zasadol Daray. Chorály sú dielom Schola Cantrum Choir. Artwork si vzal na starosti Zbigniew M. Bielak (BEHEMOTH, MAYHEM, GHOST).

DIMMU BORGIR – Eonian

Fíni AMORPHIS oznámili, že pracujú na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. Fáza pred-produkcie je v podstate na konci a väčšina nahrávok bola dokončená. Kapela poznamenala, že si zobrala dostatok času na túto nahrávku, aby sa mohla sústrediť na pridanie takých vecí ako sú flauty, orchestre či dokonca zborové spevy a okrem toho budú môcť poslucháči po prvýkrát počuť texty dlhoročného spolupracovníka kapely, Pekku Kainulainena aj vo fínskom jazyku.

Gréci ROTTING CHRIST vydajú 23. marca u vydavateľstva Season of Mist novú kompiláciu s názvom „Their Greatest Spells“. Pôjde o 2CD obsahujúce tie najlepšie skladby aké za svoju 30 ročnú kariéru nahrali, plus sa na tejto výberovke objaví aj nová pieseň „I Will Not Serve“.

ROTTING CHRIST – Their Greatest Spells

Jonathan Davis z kapely KORN uverejnil na svojom Twitteri (TU), teaser k novému singlu „What It Is“, ktorý si včera (25. januára) odbil premiéru na stanici SiriuxXM Octane. Spomínaný singel poslúži aj ako soundtrack k filmu „American Satan“ a v neposlednom rade predznamenáva príchod sólového albumu. Ten by mohol vyjsť niekedy na jar.

Thrash metaloví veteráni SACRED REICH podpísali zmluvu s vydavateľstvom Metal Blade Records. Zároveň píšu nový materiál pre v poradí piaty album. Ich zatiaľ posledná nahrávka „Heal“ už poriadne zapadla prachom, pretože vyšla v roku 1996. Nový album je naplánovaný na rok 2019.