Na Slovensko príde uznávaný basgitarista skupín WHITESNAKE, THE DEAD DAISES, THIN LIZZY

Už po druhýkrát sa k nám rád vracia fenomenálny basgitarista Marco Mendoza, superskupiny THE DEAD DAISES (v minulosti tiež WHITESNAKE, THIN LIZZY, TED NUGENT, BLUE MURDER).

MARCO MENDOZA (Usa)
BLENDED BREW (Den)
MARTUROS (Sk)

Streda 28.2.2018, Vrútky – RC Mlyn
Štart: 18:30, vstupné: 15 eur (predpredaj v sieti Ticketlive)

Tentoraz je to opäť s jeho sólovým projektom a nadväzuje tak na jesenné úspešnú európsku „Viva La Rock Tour.“ Marco Mendoza je jedným z najvyťaženejších a najvyhľadávanejších basgitarových hráčov súčasnej epochy.

V mladosti začal hrať na gitaru, ktorú neskôr vymenil za basgitaru, keď kapela, v ktorej pôsobil potrebovala hráča na tento nástroj. Prvým albumom, na ktorom sa objavil bola sólová platňa nikoho menšieho než Billa Warda z BLACK SABBATH nazvaná „Ward One: Along the Way“ z roku 1990. V roku nasledujúcom je prijatý fenomenálnym gitaristom Johnom Sykesom do jeho formácie BLUE MURDER, kde pôsobí do roku 1993 a podieľa sa na albume „Nothin‘ But Trouble“.

Marco Mendoza

V roku nasledujúcom sa objavia ešte na živom albume „Screaming Blue Murder“, ale to už funguje v radoch znovuobnovených THIN LIZZY (spolu so Sykesom, Gorhamem, Whartonom a Brianom Downeym). Kapela nepravidelne koncertuje a v roku 2000 vydáva album „One Night Only“, kedy už ale Mendoza začína na ďalšie 3 roky nahrávať a cestovať po boku gitarového „šialenca“ Teda Nugenta.  V období jeho pôsobenia v THIN LIZZY ešte stíha nahrávať niekoľko albumov Johna Sykesa a ďalších umelcov. V roku 2000 sa objaví aj na sólovce Davea Coverdala „Into the Light“.

Rok 2004 mal zaistený pre turné so skupinou WHITESNAKE, aby sa v sezóne ďalšej opäť vrátil na 2 roky do THIN LIZZY. Neskôr prijíma ponuku George Lyncha (ex- DOKKEN) a pokračuje v koncertovaní s jeho formáciou LYNCH MOB.

Výpočet Mendozových aktivít by mohol byť prakticky nekonečný, tak snáď už len doplníme, že v súčasnosti pôsobí v supergroup THE DEAD DAISES, spolu s Dougom Aldrichom (WHITESNAKE, DIO), Brianom Tichym (OZZY OSBOURNE), Davidom Lowy a samozrejme fenomenálnym spevákom Johnom Corabia (MÖTLEY CRÜE, UNION).

Za svoju kariéru okrem dlhej rady albumov vydaných s rôznymi kapelami či umelcami, natočil aj dve sólové platne „Live for Tomorrow“ v roku 2007 a „Casa Mendoza“ v roku 2010. Novinkou tohto roka je úplne nový sólový album „Viva La Rock“, na ktorého podporu je práve prebiehajúce turné, s ktorým Marco Mendoza zavíta aj do Vrútok.

Je veľmi dôležité spomenúť Marcových spoluhráčov na tomto turné. So svojou gitarou sa vracia, rovnako ako v minulom roku, vynikajúci gitarista legendárnych hard rockerov TYGERS OF PAN TANG – Michael McCrystal. Za bicími sa prvýkrát predstaví skvelý Kyle Hughes, člen skupiny gitaristu BUMBLEFOOT.

Mendoza si do Vrútok privezie aj svoju predkapelu, ktorou bude dánska rocková skupina BLENDED BREW. Tá je na scéne od roku 2009. Na svojom konte má dva albumy „Hand Patrones“ a „Laughing at Your Feet“. V rodnej krajine sú BLENDED BREW známoua uznávanou formáciou, ktorá zožala veľký úspech u fanúšikov AC/DC, keď im predskakovala na koncerte v Roskilde. Krátko na to sa skupina vybrala na turné do Číny, kde ako headliner odohrala 14 koncertov v 9 rôznych mestách. Dáni si takto získavajú medzinárodnú základňu a koncom minulého roku sa vrátili z úspešného turné po Macedónsku, kde si znova zahrajú v septembri. Okrem dvoch albumov, ktoré vydali, zložili aj hudbu do filmov a televíznych seriálov. Marco Mendoza si ich vybral nielen preto, že majú spoločné vydavateľstvo, ale hlavne pre ich chytľavý rock´n ´roll.

Domácim zástupcom tohto výnimočného večera vo Vrútkach bude mladá skupina MARTUROS z Prievidze. Kapelu založili pred zhruba rokom a pol Maggee (spev) a Matúš (pôvodne gitara, teraz bicie), neskôr sa k nim pridal gitarista Roman, v auguste 2016 basgitarista Juraj, a v terajšej zostave fungujú od marca 2017, keď sa k nim pridal gitarista Aďo. Prvý koncert odohrali 19. novembra 2016 v Rock Choppers klube v Handlovej. V apríli 2017 odohrali prvý koncert v aktuálnej zostave v Kanianke. Medzi ich najvýznamnejšie vystúpenia patria koncerty na Rock Festev Nitrianskom Rudne 2017 a na krste albumu „II“ od skupiny ENDLESS MAIN.

Predpredaj v sieti Ticketlive TU

FB Event

Plagát ku podujatiu

Tlačová správa