DREAM THEATER by sa chceli v máji dostať do štúdia. Novinky hlásia aj MEGADETH či HAMMERFALL

DREAM THEATER sa chystajú do štúdia. MEGADETH a BELPHEGOR s novými klipmi. HAMMERFALL strávia tento rok písaním novej hudby. Česká kapela SEBASTIEN sa prezentuje ďalším videom.

DREAM THEATER

Prog metalisti DREAM THEATER sa pravdepodobne v máji odoberú do nahrávacieho štúdia. „Do mája sa do štúdia nedostaneme. Viete, bude trvať kým to vytvoríme, potom skomponujeme a všetko nahráme. Pravdepodobne nový album vyjde povedzme za rok alebo možno skôr a potom opäť vyrazíme na cesty, ale máj je ten čas, kedy sa chceme opäť dostať do štúdia,“ prezradil klávesák Jordan Rudess pre web VintageRock.com

Americká formácia MEGADETH zverejnila nový videoklip ku skladbe „Lying in State“ zo stále aktuálnej radovky „Dystopia“. Klip bol natočený na jeseň minulého roka brazílskym režisérom Leom Libertim počas juhoamerického turné.

Švédi HAMMERFALL strávia väčšinu tohto roka písaním nového materiálu pre nasledovníka ich zatiaľ poslednej dosky „Built to Last“ z roku 2016. „Začiatkom budúceho roka pravdepodobne začneme nahrávať, takže je čas na napísanie nového materiálu a po americkom turné spravíme počas tohto leta nejaké festivaly,“ vyjadril sa basgitarista Fredrik Larsson pre portál Heavy New York.

Death/black metalisti BELPHEGOR majú vonku live videoklip ku skladbe „Baphomet“ z ich aktuálnej štúdiovky „Totenritual“. Klip natáčal priateľ kapely a nórsky šaman Espen Dyngen v decembri 2017 počas švédskeho festivalu Saving Christmass.

SEBASTIEN zveřejnil druhý singl z nového alba „Act of Creation“. K novinkové skladbě „Die In Me“ vznikl opět také videoklip, tentokrát v režii Tomáše Víta a Krideo Production. V roli exkluzivního hosta uvidíte a uslyšíte bývalého zpěváka řeckých FIREWIND, fenomenálního Apolla Papathanasia! Apollův hlas zazněl už na debutovém albu SEBASTIEN a v roce 2012 s kapelou vystoupil na Masters of Rock. – Tlačová správa