Rozlúčkové turné RHAPSODY v takmer pôvodnej zostave. Jediný koncert na Slovensku bude vo Zvolene

Život je kruh a zvykne sa uzavrieť, tak či tak k tomu dochádza rôznymi spôsobmi. Podobne ako skupiny, ktoré oslavujú výročia a dávajú dokopy staré zostavy, tak aj RHAPSODY po strastiplnej ceste od svojho debutu „Legendary Tales“ z roku 1997.

RHAPSODY (Ita) – symphonic power metal
plus special guests

Sobota 10.3.2018, Zvolen

Cesta za úspechom sa zdala pre Talianov RHAPSODY jednoduchá. Už debut zapôsobil na scéne ako bomba. Symfonický metal sa uchytil ihneď, z kapely sa stalo jedno z najobľúbenejších európskych metalových zoskupení tej doby. „Symphony of Enchanted Lands“ (1998) popularitu kapely len zvýšilo, podobne aj ako „Dawn of Victory“ (2000). Osobitý prejav speváka Fabia Lioneho, epické a nápadité skladby, atraktívna kombinácia gitarovej hry s čím ďalej viac obľúbenými klávesmi, metal kombinovaný s klasickou hudbou, stredoveko-rozprávkovo ladené obálky albumov, turné s vtedy už hviezdnymi STRATOVARIUS … Vzniká „Hollywood metal“…

Zdalo sa že nič nezastaví rozbehnutú kariéru skupiny, ale… zlým ťahom sa stala obmedzujúca zmluva s kapelou MANOWAR a skupinu to pozastavilo na niekoľko rokov. RHAPSODY takmer nehrali, mohli hrať len s MANOWAR. Po vypršaní nevýhodného kontraktu sa skupina vrátila aj k živému hraniu a albumy vychádzajú pod názvom RHAPSODY OF FIRE. Po čase sa vyhrotili názorové spory medzi hlavnými mozgami Alexom Staropolim a Lucom Turillim.

Dochádza k rozdeleniu zostavy a vzniká aj „druhé“ Rhapsody – LUCA TURILLI´S RHAPSODY. Každý vydáva albumy, absolvujú turné… Spevák Fabio Lione ostáva so Staropolim, za bicími ostáva drvič Alex Holzwarth, každý dopĺňa zostavu novými muzikantmi. S Lucom Turillim ostávajú gitarista Dominique Lerquinn a basák Patrice Guers.

Avšak prichádza rok 2017 a dobrá správa pre fanúšikov: RHAPSODY v zostave s Lucom Turillim a Fabiom Lionem prichádzajú s výročným a spomienkovým turné – „20th Anniversary Farewell Tour“. Muzikanti sa pripomínajú v klasickej zostave – až na nezúčastneného Alexa Staropoliho, ten si drží „svojich“ RHAPSODY OF FIRE s (európskym) fanúšikom neznámymi menami.

RHAPSODY absolvujú juhoamerické turné s obrovským úspechom (mnoho vypredaných koncertov), niekoľko letných festivalov odohrali aj v Európe. Ale najslávnejšie obdobie si budeme pripomínať aj v rámci turné. S prívlastkom rozlúčkové si budeme jednu šou môcť vychutnať aj na Slovensku, konkrétne vo Zvolene. Zvolenská šou bude plnohodnotná v dĺžke približne 100 minút a bude jediná na Slovensku! Zostava: Fabio Lione – spev, Luca Turilli a Dominique Lerquinn – gitary, Patrice Guers – basgitara, Alex Holtzwarth – bicie.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa