NIGHTWISH pracujú na nových skladbách, album však vyjde možno v roku 2020

NIGHTWISH majú napísaných 6 skladieb pre nový album. NAPALM DEATH zverejnili nový song. OVERKILL pracujú na nových skladbách. NERVOSA v štúdiu. Novinky hlásia aj KALMAH, CALIBAN a SURGERY.

NIGHTWISH

Tuomas Holopainen z kapely NIGHTWISH prezradil, že napísal šesť nových skladieb pre nový album. Po absolvovaní svetového turné k albumu „Endless Forms Most Beautiful“, kapela oznámila, že v roku 2017 si zoberie pauzu a budú sa sústrediť na rodinný život a ďalšie projekty. Na rok 2018 majú naplánované svetové turné „Decades“ (zavíta aj na Slovensko – 13.11.2018 v Bratislave), na ktorom budú hrať raritnejšie skladby z ich skoršej éry. „Mám hotových šesť skladieb a príde ich viac, ale tento rok strávime s turné „Decades“,  takže väčšia časť roka 2019 bude vhodná na dokončenie skladieb, ich skúšanie a na to ísť do štúdia. V roku 2020 bude možno ďalší album, skorej sa to nestane, ale veci vyzerajú veľmi dobre, aspoň v mojej hlave,“ vyjadril sa Tuomas Holopainen pre fínske Radio Rock.

Grindcoristi NAPALM DEATH zverejnili prvý singel „Oh So Pseudo“ z ich chystanej kompilačky „Coded Smears and More Uncommon Slurs“. Tá vyjde 30. marca u Century Media Records a obsahovať bude 31 raritných a exkluzívnych skladieb z obdobia 2004 až 2016.

Thrasheri OVERKILL sa vrátili do štúdia, aby pokračovali v práci na demo skladbách pre nástupcu ich zatiaľ poslednej radovky „The Grinding Wheel“ vydanej vo februári minulého roka.

Brazílske divožienky NERVOSA sa zavreli v štúdiu Family Mob Studio v Sao Paule, kde nahrávajú nový a zatiaľ nepomenovaný štúdiový album, ktorý by mal vyjsť tento rok u Napalm Records. Ešte dodáme, že k spolupráci si prizvali argentínskeho producenta Martina Furiu.

Melodic death metalová formácia KALMAH vydá 6. apríla prostredníctvom Spinefarm Records nový štúdiový album s názvom „Palo“. Nižšie nájdete aj ochutnávku v podobe skladby „The Evil Kin“.

Metalcoristi CALIBAN oznámili, že 6. apríla im u Century Media Records vyjde nový album „Elements“. Nižšie nájdete ukážku v podobe singla „Intoxicated“ podporeného aj videoklipom.

Nová akvizice u Support Underground se prezentuje tvorbou, jenž kombinuje klasické žánrové prvky s melodickými linkami, které pak společně s vokálem otiskují do jednotlivých skladeb jasně rozpoznatelný rukopis, v záplavě dalších kapel tak důležitý. Veškeré tyto ingredience budou zastřešeny kapelou SURGERY dílem nazvaným „Absorbing Roots“, jenž navazuje na 6 let staré debutové album „Descent“. Na novince bude 9 nových písní. – Tlačová správa.