Randal navštívia progresívne zamerané spolky POEM a DAMNATION’S DAY

Bratislavu poteší svojou návštevou mimoriadne zaujímavá kombinácia progresívne zameraných kapiel.

POEM (Gre) – atmospheric prog metal
DAMNATION’S DAY (Aus) – power prog metal
WHITE WALLS (Rom) – progressive metal

Sobota 3.3.2018, Bratislava – Randal

Spoločné headlinerské miesto si rozdelia grécki atmosférickí POEM, balansujúci na hranách prog metalu a alternatívneho tvrdého rocku a power-prog metalisti z Austrálie, DAMNATION’S DAY, v ktorých hudbe sa zase stretáva klasickejší i modernejší pohľad na melodický metal.

Na ich európskom turné im robia spoločnosť Rumuni WHITE WALLS, ktorých hudba je plná kontrastov a stretov extrémnych i jemnejších metalových a rockových polôh. Bratislavskú zastávku si s radosťou odbijú v Randale 3. marca a ak máte záujem vidieť neokukané a zaujímavé kapely, zastavte sa.

POEM: Gréci majú ze sebou debut „The Great Secret Show“, Metal Hammerom označený za najlepší grécky album nultých rokov a ktorý im vyniesol miesto support na európskom turné AMORPHIS. Na úspešný album nadviazali v roku 2016 nahrávkou „Skein Syndrome“, na ktorom dokázali ísť ešte ďalej a vyšperkovať najmä silnú atmosféru svojich piesní. Ich najnovší album „Unique“ vychádza 23. februára. Pre fanúšikov: TOOL, KARNIVOOL, KLONE, SMALLMAN, CHEVELLE.

DAMNATIONS DAY: Austrálčania sa do pamäti nášho kontinentu zapísali ako predskokani ACCEPT, no ich hudba je určite inde ako v polohe klasického heavy metalu. Kapela okolo bratov Kennedyovcov má na konte dva albumy. Prvý „Invisible, the Dead“ s viac klasickým zvukom a minuloročný „A World Awakens“ s progresívnejším smerovaním. Na oboch ale spájajú melodiku klasického metalu s modernými prvkami. Pre fanúšikov: EVERGREY, QUEENSRŸCHE, DREAM THEATER, FATES WARNING, SYLOSIS.

WHITE WALLS: Rumunský utajený progový klenot. Kapela, ktorá skvele prebieha medzi žánrami a náladami, ktorej skladby sú plné ako srdcervúcich melódií tak drvivých riffov alebo poriadne zamotaných pasáží. Taktiež majú na konte 2 dlhohrajúce nahrávky. „Mad Man Circus“ je tvrdším z dvojice, „The Escape Artist“ zase alternatívnejšie zameraným súrodencom. Na žiadnej z ich nahrávok vrátane minuločného singla „Death Follows Me“, ale nie je núdza hlavne o jedno – zaujímavú a variabilnú tvrdú hudbu. Pre fanúšikov: THE OCEAN, TOOL, BETWEEN THE BURIED AND ME, CIRCA SURVIVE, RISHLOO.

Predaj lístkov

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa