BYRON STROUD OPÚŠŤA FEAR FACTORY, CHENG SA PREBRAL Z KÓMY

FEAR FACTORY majú nového basáka. MESHUGGAH zverejnili nové lyrické video. SAXON vydajú obsiahle CD/DVD. Basgitarista Chi Cheng (DEFTONES) sa začína preberať z kómy! KITTIE hlásia zmenu na poste basáčky. DE PROFUNDIS dokončili práce na novom albume.
Nečakaná správa prišla z tábora FEAR FACTORY. Basáka Byrona Strouda nahradí Matt DeVries (ex – SIX FEET UNDER, ex – CHIMAIRA), ktorý hral v CHIMAIRE na gitaru. Kapela ďalej oznámila, že nový album The Industrialist vyjde v priebehu leta. Nový materiál opäť produkuje Rhys Fulber (FRONT LINE ASSEMBLY, PARADISE LOST). „Sme veľmi radi, že Matt bude naším novým basákom. Tešíme sa na naše turné s ním, pretože je naším priateľom už dlhší čas, zároveň je aj vynikajúcim hudobníkom a veríme, že nás vhodne doplní,“ povedali v oficiálnom vyhlásení Burton C. Bell a Dino Cazares. K angažovaniu do FEAR FACTORY sa vyjadril aj samotný DeVries: „Bol som požiadaný Dinom a  Brunom, aby som sa pripojil k jednej z mojich najobľúbenejších kapiel. Som fanúšikom FEAR FACTORY od roku 1992 a som šťastný, že budem súčasťou tejto neuveriteľnej kapely.“ Dôvody Stroudovho odchodu sa nám však zistiť nepodarilo.  

Švédi MESHUGGAH zverejnili lyrické video ku skladbe Break Those Bones Whose Sinews Gave It Motion, ktorá sa bude nachádzať na novinke Koloss. Nový materiál sa dostane k fanúšikom 26. marca prostredníctvom Nuclear Blastu. Lyrické video nájdete pod dnešnými novinkami.

SAXON vydajú 20. apríla rozsiahle CD/DVD Heavy Metal Thunder – Live – Eagles Over Wacken. DVD bude zahŕňať vystúpenie kapely na legendárnom Wackene v rokoch 2004, 2007 a 2009. Na CD nájdu fanúšikovia plný koncert SAXON z Glasgowu z vlaňajšieho apríla.

Po viac ako troch rokoch sa začína preberať z kómy basgitarista americkej kapely DEFTONES Chi Cheng. Cheng dokáže zatiaľ hýbať jednou nohou, ďalšieho pohybu však schopný stále nie je. Chi Cheng sa pokúsil už aj o rozprávanie, ale z hrdla vydal iba neidentifikovateľný chropot. Basák skupiny DEFTONES upadol do kómy v novembri 2008 po ťažkej autonehode. Sedem mesiacov po nehode sa vôbec z kómy neprebral a chceli ho odpojiť od prístrojov. Na žiadosť rodiny a príbuzných, tak lekári nespravili. O dva roky neskôr sa v krátkych intervaloch z kómy prebral. V súčasnej dobe je pri vedomí a reaguje na niektoré príkazy a podnety. Chi Cheng by sa mal porobiť dôležitej operácii, kde by mu mali chirurgicky odstrániť časť mozgu. Na kompletné vyliečenie potrebuje Chengova rodina 250 tisíc dolárov a zatiaľ má iba 17 495 dolárov. Jeho kolegovia a kamaráti z kapely odohrali niekoľko benefičných koncertov, aby pomohli jeho rodine vyzbierať potrebné peniaze. Chi Cheng sa podrobil jednej operácii už začiatkom tohto mesiaca, po ktorej preukázal malé zlepšenie. Jeho liečba je veľmi pomalá, ale sám Cheng prejavuje obrovskú chuť do života. Držme mu palce!

Kanadskú ženskú kapela KITTIE opúšťa basáčka Ivy Vujic, namiesto ktorej sa do skupiny vracia Trish Doan, ktorá pôsobila v KITTIE v rozmedzí rokov 2005 až 2007.

Briti DE PROFUNDIS dokončili práce na novom albume The Emptiness Within, ktorý vyjde na prelome apríla a mája. Novinka bude obsahovať 9 nových skladieb. O produkciu v poradí tretieho štúdiového albumu sa opäť postará Fernando Pereira Lopes (MISANTHROPE, ORAKLE).