Piatkový blok noviniek: BEHEMOTH, EPICA, BELPHEGOR a ďalší

BEHEMOTH ponúkajú ukážku z chystaného DVD a nový trailer. EPICA, BELPHEGOR a SUPERJOINT s novými klipmi. OMNIUM GATHERUM pracujú na novom albume.

BEHEMOTH

Poliaci BEHEMOTH zverejnili ukážku z nového DVD „Messe Noire“ v podobe skladby „Blow Your Trumpets Gabriel“ a zároveň do sveta vypustili druhý trailer k tomuto živáku. Spomínané DVD, ktoré vyjde 13. apríla (Nuclear Blast). Kapela s ním ukončuje cyklus „The Satanist“. DVD bude obsahovať koncert kapely z varšavského klubu Progresja z 8. októbra 2016 pod režisérskou taktovkou Dariusza Szermanowicza, oficiálny bootleg „Messe Noire: Live Assault“ nahratý na festivale Brutal Assault v roku 2016 a „The Satanist: Cinematic Archive“, obsahujúci videoklipy k songom z albumu „The Satanist“ vrátane toho nového k piesni „O Father O Satan O Sun!“

Symphonic metalová formácia EPICA sa prezentuje novým animovaným klipom ku piesni „Decoded Poetry“ pochádzajúcej z EP „The Solace System“.

Death/black metalisti BELPHEGOR majú vonku nový videoklip ku skladbe „The Devil´s Son“ venovanej legendárnemu huslistovi Niccolovi Paganinimu, o ktorom sa povrávalo, že za svoju virtuozitu vďačil zmluve s diablom. Skladbu nájdete na ich aktuálnej radovke „Totenritual“.

Melodic death metalová formácia OMNIUM GATHERUM pracuje na novom a zatiaľ nepomenovanom albume, ktorý následne zmixuje a zmastruje Dan Swanö. Vyjsť by mal koncom leta.

Kapela SUPERJOINT ponúka v krátkej dobe ďalší live videoklip, tentokrát k songu „The Alcoholik“. Materiál sa natáčal v New Orleans počas minuloročného turné.