Black Candles of Death už v nedeľu, headlinerom Američania PROFANATICA

Thunder Art Booking predstavuje jedinú zastávku turné kultovej americkej black/death metalovej kapely PROFANATICA, ktorú organizuje pod hlavičkou koncertnej akcie „Black Candles Of Death“.

BLACK CANDLES OF DEATH IV.

PROFANATICA (Usa) – black/death metal
RITES OF THY DEGRINGOLADE (Can) – black/death metal
AUROCH (Can) – death metal
GOATCRAFT (Sk – Bratislava) – death metal

Nedeľa 11.3.2018, Banská Bystrica – Tartaros
Štart: 19:30, vstupné: 18 € (predpredaj) / 20 € (na mieste)

Kapela PROFANATICA je známa predovšetkým poslucháčom black metalu a extrémnych odnoží metalu svojou „kultivovanou“ šou už od 90. rokov. Zaujímavou postavou skupiny je predovšetkým Paul Ledney, známy aj spoluprácou s G.G. Alinom v kapele THE CONNECTICUT COCKSUCKERS. PROFANATICA však nie je len o výstrednosti Ledneyho, ale o poriadne našlapanom black/death metale, s ktorým priniesli niekoľko zásadných plnohodnotných albumov vo svojom žánri. Albumy „Profanatitas de Domonatia“ či „Thy Kingdom Cum“ sú excelentné kúsky, ktoré hovoria sami za seba. Black/death metalovú smršť týchto Američanov podčiarkuje ich zreteľná a nazameniteľná basgitara!

Spolu s PROFANATICA sa na turné predstavia žánrový súputnici z Kanady RITES OF THY DEGRINGOLADE, ktorí vydali svoje posledné dva albumy pod zvučným vydavateľstvom Nuclear War Now! Productions. Treťou kapelou na turné bude zámorská zostava AUROCH taktiež z Kanady s poriadne špinavou porciou death metalu.

Večer odštartuje slovenská black/death metalová mlátička z Bratislavy GOATCRAFT, ktorých EP album „Όλεθρος“ pod velehlasným vydavateľstvom Iron Bonehead Productions a druhá verzia u slovenského Hexencave Productions.

To však nie je všetko pretože na druhý deň: 12. 3. 2018 v pondelok sa bude kontať ešte menšia afterparty s dvoma zaujímavými kapelami. Black/thrash metalovú nádielku prídu predstaviť Brüdny Skürwiel z Poľska a black/death metalisti Necromorbid z Talianska.

Začiatok afterparty je o 19:30 a končí o 22:00. Samostatné vstupné na pondelok je 8€

Vstupné na obidva dni na mieste je 22 €

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa