Brazílčania ANGRA už o necelé tri týždne premiérovo na Slovensku

V bratislavskom Babylone a košickom Collosseu si na svoje prídu fanúšikovia Brazílčanov ANGRA. Tí si privezú špeciálneho hosťa – Američanov OPERATIN: MINDCRIME.

Doma v Brazílii ovplyvnili obrovské množstvo kapiel. Vznikli ako študentská kapela po tom, čo Andre Matos odišiel od rozbehnutých VIPER BRAZIL a začal študovať hudbu – hru na piáne, klasickú hudbu, spev a kompozíciu. So spolužiakmi zakladá nové hudobné teleso ANGRA a ďalšia rozprávka začína. ANGRA bola od začiatku inovatívna, vplyvy klasickej hudby a domácich kultúr sú neodškriepiteľné. Preto skupinu kritici po albume „Fireworks“ (1998) označili ako metalových RUSH.

ANGRA

O tom, že ťažko skúšaná kapela to aj napriek ťažkostiam myslí vážne, svedčí aj jej nový album „OMNI“. Tvrdý, progresívny, ale zároveň melodický, dostatočne rýchly, bombastický a etno. ANGRA je už v súčasnosti síce úplne iná kapela ako na začiatku, avšak je vyzretá, kvalitná a hlavne, posúva sa každým albumom.

ANGRA nebudú kapelou, ktorá bude čakať, či gitarista Kiko Loureiro, odídený do MEGADETH, bude mať čas a jej aktivity budú podriadené tomu, ale ide žiť svojím životom! Avšak Kiko na skupinu nezanevrel, v skladbe „War Horns“ je jeho gitara prítomná. Akutálny album dokazuje životaschopnosť telesa a prináša jedenástku skvelých skladieb. V piesni „Black Widow’s Web“ dokonca hosťuje Alissa White-Gluz z ARCH ENEMY.

Aktuálna zostava ANGRA: Fabio Lione – sólový spev, Rafael Bittencourt – gitary, spievodný spev, Felipe Andreoli – basgitara, Bruno Valverde – bicie, Marcelo Barbosa – gitary

Organizátori prichádzajú s dvoma radami. Zaobstarať si album „OMNI“ a prísť si pozrieť koncert. Tie slovenské budú premiérové, 7. apríla v Bratislave, o deň neskôr v Košiciach.

Hosťom turné je veľký hlas amerických QUEENSRYCHE, nik iný, ako Geoff Tate, ktorý so svojou kapelou OPERATION: MINDCRIME ide zaspomínať na rovnomenný a najznámejší album tejto U.S. progresívno-metalovej kapely z roku 1988.

Plagát ku obom slovenským koncertom

Tlačová správa