Pätnásť rokov pod maskou: DYMYTRY odohrajú v Bratislave prvý koncert

Totálna metalová nakladačka so zvukom a produkciou, akú tu často nevidíte. Do Bratislavy zavíta 5.apríla česká metalová skupina DYMYTRY. Pôjde o jediný koncert na Slovensku v rámci tour „Pätnásť rokov pod maskou“.

DYMYTRY (Cze) – psy-core metal
MOFOKILLER (Sk) – stoner rock

Štvrtok 5.4.2018, Bratislava – Majestic

DYMYTRY sú metalová kapela označujúca sama seba za priekopníkov moderného hudobného štýlu psy-core. Názov Dymytry je odvodený od ruskej lokomotívy. Masky, v ktorých DYMYTRY vystupujú, pochádzajú z dielne Národného divadla. Autor masiek mal totiž veľkú záľubu v chove hmyzu. Práve tento motív použil ako predlohu.

Banner ku koncertu v Bratislave

Turné trefne pomenované „Pätnásť rokov pod maskou“ odštartovalo 10. februára koncertom v Olomouci a skončí 16. mája v Brne. Vrcholom osláv bude unikátny koncert „Monštrum“ v pražskej malej športovej hale 23.marca.

S porovnateľne veľkou produkciou ale prídu DYMYTRY aj do Bratislavy. Na koncerte zahrajú svoje najväčšie hity a prierez celej doterajšej tvorby. Hosťom DYMYTRY bude na bratislavskom koncerte domáca rocková kapela MOFOKILLER.

Kapelník Jiří Dymo Urban to vysvetľuje tak, že skupina chce osláviť svoje 15. narodeniny vo veľkom štýle po celom Česku aj Slovensku. „Chystáme veľa prekvapení! Vrcholom jari bude náš koncert v malej športovej hale v Prahe, kde predvedieme najväčšiu show v doterajšej histórii kapely. Pražský koncert bude ojedinelý, bude to skutočne monštruózna záležitosť, ktorá inde neuvidíte, preto sme ho pomenovali Monštrum.“

Zažite koncert plný kvalitnej metalovej hudby a prepracovaných textov. Koncerty DYMYTRY sú vždy nezabudnuteľným zážitkom – nabití energiou nadchnú aj toho najnáročnejšieho milovníka hudby.

DYMYTRY je nekompromisná gitarová smršť doplnená sugestívnym spevom. V roku 2006 vydala kapela multisingel „Psy-core“ a v roku 2007 hrali ako predkapela skupiny ARAKAIN. Za zmienku stojí tiež pravidelná účasť na najväčších festivaloch ako je napríklad Masters of Rock.

V ankete Český Slavík Mattoni 2017 sa DYMYTRY medzi skupinami umiestila na 6. mieste. Aktuálne kapela zverejnila nový singel „S nadějí“.

FB Event