Na nových albumoch začali pracovať AMON AMARTH a ANTHRAX. Správy aj od AT THE GATES či NERVOSA

AMON AMARTH pracujú na novom albume. Charlie Benante zaznamenáva prvé nápady na nový album ANTHRAX. Pozrite sa ako AT THE GATES natáčali najnovší klip. NERVOSA vydá nový album. Novinky hlásia aj DEVILDRIVER, PRONG, AWRIZIS a MARKED AS AN ENEMY.

AMON AMARTH

Švédi AMON AMARTH pracujú na novom a zatiaľ nepomenovanom albume. „Sme v polovici písania nového albumu a nový materiál znie úžasne, takže sa tešíme na to, ako sa čo najskôr dostaneme do štúdia. Snažíme sa pokračovať v ďalšom kroku, ale nakoniec aj keď povieme – Robíme naozaj niečo odlišné – stále to bude znieť ako AMON AMARTH. Sme odsúdení, vždy to bude znieť takto,“ vyjadril sa basgitarista Ted Lundström pre Heavy Magazine.

Bubeník Charlie Benante z kapely ANTHRAX prezradil, že má prvých sedem až osem demo skladieb na nový album. „Som rád, že môžem povedať, že mám demoverzie mnohých skladieb. Na našej ceste k práci na novom albume bude chvíľu trvať kým sa všetci zhromaždia, začnú aranžovať a skutočne vymýšľať melódie. Ale áno, začal som písať piesne a znie to naozaj dobre,“ povedal Benante pre web Metal Wani a pokračoval: „Mám asi sedem až osem nápadov. Pravdepodobne ďalším cieľom bude mať 20 skladieb, z ktorých je možné si vybrať, tak ako pri poslednom albume. Chcem ich mať čo najviac, aby sme si mohli povedať – Tieto sú skvelé. Dobre, na týchto musíme popracovať o niečo viac – Stačí mať rozmanitosť.“

Death metalisti AT THE GATES zverejnili video zo zákulisia natáčania klipu ku skladbe „To Drink from the Night Itself“ pochádzajúcej z rovnomennej radovky, ktorá vyjde 18. mája u Century Media Records.

Thrash metalové amazonky NERVOSA vydajú 1. júna prostredníctvom Napalm Records nový štúdiový album s názvom „Downfall of Mankind“. Album, na ktorom hosťujú João Gordo (RATOS DE PORÃO), Rodrigo Oliveira (KORZUS) a Michael Gilbert (FLOTSAM AND JETSAM) sa nahrával vo Family Mob Studio v Sao Paule s producentom Martinom Furiom.

Kapela DEVILDRIVER vydá 6. júla u Napalm Records album coverov s názvom „Outlaws ´Til the End“. Pôjde však o netradičný počin, keďže bude obsahovať skladby zo žánru country a blues. DEVILDRIVER si na túto nahrávku prizvali hostí ako Randy Blythe (LAMB OF GOD) alebo Burton C. Bell (FEAR FACTORY). Nižšie nájdete aj teaser.

Američania PRONG natočili nový videoklip k songu „Forced into Tolerance“ zo stále aktuálnej dosky „Zero Days“.

Po pěti letech koncertování a skládání konečně představuje kapela AWRIZIS druhou dlouhohrající desku s názvem „Dreadful Reflection“! Společní s ní přichází druhý singl a videoklip, v podobě dosud nejtvrdší a nejtemnější skladby „From Pain To Strength“. Vydavatel Metalgate dodává: „Pět let po vydání prvotiny „Final Hybridation“ se tedy objevuje novinka, která ačkoli není oproti debutu drasticky jiná, představuje už z logiky věci značný posun. Album nabízí deset stylově rozmanitých songů, které nejde jednoznačně zařadit ani pod black metal, ani pod death metal či melodický death metal (ano, tímto odpovídáme na to, co čekat pod pojmem hybrid metal). Každá skladba má svůj osobitý náboj a zejména množství energie, které jde přímo do žil posluchače. Značný důraz byl kladen na kytarovou složku. V písních lze vysledovat hned několik kytarových stop nahraných na různé aparáty, což dodává výslednému zvuku na syrovosti. Pomyslnou třešničkou na dortu pak jsou hned tři vokální hosté, kteří se na novince představí. Jejich jména jsou nejen na domácí scéně skutečným kvltem. Těšit se můžete na Chymuse (ISACAARUM, ANTIGOD),Bilose (MALIGNANT TUMOUR) a Bruna (KRABATHOR, HYPNOS). Právě posledně zmiňovaný se představí v poměrně netradiční, spíše black metalové poloze. Což lze chápat jako další ukázku toho, o čem ten hybrid metal vlastně je.“ – Tlačová správa

Česká metalcorová úderka MARKED AS AN ENEMY vydáva 1. apríla debutové EP nazvané „Crossroads“, ktoré pokrstia o deň skôr. V sobotu 31.3. v domácom klube MC Fabrika v Českých Budějoviciach.