Príbeh novej gitary Jamesa Hetfielda, DORO vydá prvýkrát v kariére dvojalbum

James Hetfield prezentuje príbeh jeho novej gitary. TRIVIUM s novým klipom. DORO prezradila dátum vydania nového albumu. Novinky hlásia aj DEVILDRIVER, SINSAENUM a SKINLESS.

James Hetfield počas pražského koncertu

Legendárna METALLICA zdieľa príbeh o dome na ulici 3123 Carlson Boulevard v El Cerrito v Kalifornii, ktorý bol ich domovom počas prelomových rokoch 1983 až 1986. V tejto dobe sa skupina presťahovala z Los Angeles do oblasti Bay Area. Z dôvodu, aby mohla hrať s Cliffom Burtonom. V spomínanom dome, presnejšie v garáži, napísali väčšinu piesní pre albumy „Ride the Lightning“ a „Master of Puppets“. Kapela navštívila toto miesto v apríli 2016 ako súčasť špeciálneho víkendu, kedy oslávila opätovné vydanie albumov „Kill´ Em All“ a „Ride the Lightning“. Frontman James Hetfield teraz prezradil, že drevo z tejto garáže použil ako materiál pre jeho novú gitaru „Carl“, ktorej príbeh rozpovie v nižšie priloženom videu. Na záver ešte dodáme, že 13. apríla v rámci Record Store Day, METALLICA znovuvydáva EP „The $ 5.98 EP – Garage Days Re-Revisited“ z roku 1987 obsahujúce päticu cover skladieb, ktoré sa potom objavili aj na známom dvojalbume „Garage Inc.“ z roku 1998.

Metalová kráľovná DORO oznámila, že jej prvý dvojalbum v histórii dostal názov „Forever Warriors, Forever United“ a vyjde 17. augusta prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Formácia TRIVIUM natočila nový videoklip ku skladbe „Endless Night“ z ich aktuálnej štúdiovky „The Sin and the Sentence“ vydanej v októbri minulého roka.

Kapela DEVILDRIVER má napísaných 48 skladieb pre plánovaný dvojalbum s rozvrhnutým vydaním, pričom v júni by sa mala odobrať do nahrávacieho štúdia. „Fanúšikovia dostanú každý rok nahrávku. Tento rok „Outlaws ´Til the End“ (cover album zo žánru country a blues, pozn. redaktora), ďalšia nahrávka bude v roku 2019 a ďalšia v roku 2020. Takto to chceme urobiť. Bol som zvyknutý dostávať nahrávky každý rok od svojich obľúbených kapiel, dokonca dvakrát za rok od kapiel ako KISS. Takže viete čo? Nebudeme sa spoliehať na ten troj až štvorročný plán. Musíte dostať umenie von a byť na turné a my sa na to pripravujeme veľkým spôsobom,“ vyjadril sa Dez Fafara pre web Metal Wani.

Kapela SINSAENUM, v ktorej pôsobí Joey Jordison (ex-SLIPKNOT) a Frédéric Leclercq (DRAGONFORCE) vydá 10. augusta u earMUSIC svoj v poradí druhý album s názvom „Repulsion for Humanity“.

Death metalisti SKINLESS zverejnili nový song s názvom „Line of Dissent“ z chystanej radovky „Savagery“, ktorá vyjde 11. mája u Relapse Records.