GITARISTA CHRISTOPHER AMOTT OPÚŠŤA ARCH ENEMY

ARCH ENEMY opäť opúšťa gitarista Christopher Amott. FREEDOM CALL zverejnili druhú časť videa zo zákulisia nahrávania klipu Hero on Video. ENSIFERUM a GOD FORBID zverejňujú ďalšie zábery z nahrávania nového albumu, CONVERGE dokončili nahrávanie vokálov pre nový album. I AM ABOMINATION plánujú nahrávať štvrtý album.
Melodických death metalistov ARCH ENEMY opäť opustil gitarista Christropher Amott, ktorý v kapele pôsobil v rokoch 1996 až 2005 a neskôr sa vrátil znovu do skupiny v roku 2007. Kapela komentuje jeho odchod nasledovne: „Ďakujeme za všetok čas, ktorý strávil s kapelou a prajeme mu všetko najlepšie v nasledujúcom živote. Našťastie jeho odchod nebol dramatický, a to je to najlepšie pre všetkých zúčastnených. Christopher už jednoducho nie je tak ponorený do extrémneho metalu.“ Dodajme, že kapela už vybrala jeho nástupcu, ktorého meno sa dozvieme už čoskoro.

FREEDOM CALL vypustili druhú časť zaujímavého videa, ktoré zachytáva priebeh natáčania ich nového a tak trochu kontroverzného klipu Hero On Video. Skladba sa nachádza na aktuálnom albume Land Of The Crimson Dawn a spomínane video nájdete pod dnešnými novinkami.

Fínska viking/folk metalová hviezda ENSIFERUM sa práve nachádza v štúdiu v Hämeenlinne, kde pracuje na nástupcovi albumu From Afar z roku 2009. Kapela tak zverejňuje v poradí už tretie video, v ktorom tento krát bude hrať hlavnú úlohu nahrávanie basgitary a gitár. Video nájdete pod dnešnými novinkami.

CONVERGE práve konečne dokončili nahrávanie vokálov pre svoju novinku. Kapela toho viac neprezradila, takže sa na viac noviniek máme tešiť už čoskoro. Fotky z natáčania však nájdete na oficiálnej facebook stránke kapely.

Podobne zamerané video zverejnili Američania GOD FORBID, ktorí pracujú na albume Equilibrium. Jeho dátum vydania je stanovený už na 26. marca tohto roku. V priloženom videu sa predstaví hlavne spevák a gitarista Doc Coyle a taktiež gitarista Matt Wicklund, ktorí čo to prezradia o prácach na novom albume.

I AM ABOMINATION, progresívna formácia z Michiganu, vydala vyhlásenie, že sa chystá vstúpiť do štúdia, aby tam zvečnila v poradí štvrtý album. Kapela sa podľa vlastných slov neuveriteľne teší, takže my sa môžeme smelo pridať.