Na Košice sa rúti black metalové inferno! MARDUK a RAGNAROK už o pár dní v klube Collosseum

Legendárni švédski black metalisti MARDUK zaútočia na Košice. Po prvýkrát vystúpia na východe Slovenska, a to vo štvrtok 3. mája 2018 v klube Collosseum.

MARDUK (Swe) – black metal
RAGNAROK (Nor) – black metal
MACHINA BAPHOMETA (Sk) – black metal

Štvrtok, 3.5.2018, Košice – Collosseum
Štart: 18:30, vstupné: 23 € (predpredaj) / 25 € (na mieste)

MARDUK môžeme bez problému nazvať legendou, keďže na scéne sa pohybujú už od roku 1990 a netreba ju bližšie predstavovať. Za tento čas vypustili na svetlo sveta už trinásť albumov, z ktorých nejeden sa zapísal do histórie black metalu. MARDUK momentálne kuchtia svoj štrnásty album, nazvaný „Viktoria“, ktorý vychádza v druhej polovici júna. S rovnomenným turné „Viktoria Tour“ sa predstavia aj v Košiciach.

Spoločnosť im bude robiť nemenej zaujímavá black metalová kapela z Nórska RAGNAROK, ktorých história sa píše už takmer štvrťstoročie a ich agresívny black metal oslovuje fanúšikov TAAKE, 1349, GORGOROTH, DARK FUNERAL, ale práve aj MARDUK. Na konte majú už osem dlhohrajúcich albumov, pričom och história sa datuje až do roku 1994.

Ako domáci support vystúpia MACHINA BAPHOMETA. Táto trojica, pôvodom z Kežmarku a Košíc, hrá agresívny black metal v severskom štýle a na konte má zatiaľ jedno EP z roku 2015. Za mladou kapelou stoja ostrieľaní hudobníci, dvaja zakladajúci členovia pôsobili v kapele MESAČNÝ TIEŇ, bubeník AZAZEL je dobre známym menom s pôsobením v kapelách ako INFER, MORDUM alebo CONTEMPT.

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa