MANOWAR NAHRÁVAJÚ NOVÝ ALBUM, NIGHTWISH A ENERGY DRINK

MANOWAR pracujú na novom albume. NIGHTWISH budú mať vlastný energy drink. Devin Townsend prezradil názov ďalšej nahrávky. STRATOVARIUS hľadajú bubeníka. GOJIRA vydá na vinyle skladby z roku 1997. INCANTATION pokračujú v prácach na novom albume. SECRET SPHERE opúšťa spevák. Nová holandská kapela GRAND SUPREME BLOOD COURT s členmi ASPHYX sa upísala Century Media Records. Nóri RIBOZYME natočili videoklip.
MANOWAR pracujú v štúdiu na nových skladbách a vyzerá to tak, že sa fanúšikovia dočkajú ich nového albumu. „Sme na seba poriadne prísni. Stále sme v napätí a nepovažujeme nový materiál za hotový, aj keď väčšina kapiel by ho už považovala za dokončený. Po nahratí pôjde novinka ma mix a mastering,“ prezradil Joey DeMaio. Presný dátum vydania nového albumu a ani jeho názov nepoznáme, ale kapela prezradila, že nové skladby by z neho mala odohrať 21. júna na talianskom festivale Gods of Metal.

NIGHTWISH budú mať vlastný energetický nápoj! Áno, dobre čítate, nepomýlili sme sa. The Nightwish Battery Energy Drink navrhol animátor kapely Janne Pitkänen spoločne s Tuomasom Holopainenom. Tento originálny nápoj bude k dostaniu vo všetkých fínskych obchodoch od 19. marca. Fotku energetického nápoja nájdete pod dnešnými novinkami.

Ďalší album kanadského hudobného mága Devina Townsenda sa bude volať Epicloud. Na tomto albume bude hosťovať Anneke van Giersbergen (ex – GATHERING). Na albume by sa malo nachádzať 12 skladieb, avšak presný dátum vydania tejto novinky Townsend zatiaľ nezverejnil.

STRATOVARIUS odohrali posledné vystúpenie s bubeníkom Jorgom Michaelom, ktorý sa rozhodol opustiť kapelu po 16 rokoch. Kapela tak hľadá nového bubeníka, aj keď prezradila, že už má vybratých niekoľkých kandidátov. STRATOVARIUS však stále prijímajú aj nové žiadosti. Ak máte záujem pôsobiť v tejto legendárnej kapele, nahrajte jednu zo skladieb Coming Home, Father Time alebo Deep Unknown a umiestnite ju na YouTube. Link s videom potom pošlite na túto e-mailovú adresu.

GOJIRA plánuje vydať limitovanú edíciu sedem palcového vinylu, kde sa budú nachádzať skladby End of Time a Bleeding z roku 1997, ktoré vyšli ešte, keď sa kapela volala GODZILLA . Táto limitovaná edícia bude obsahovať aj tričko kapely s návrhom bubeníka Maria Duplantiera. Presný dátum vydania tejto rarity zatiaľ nepoznáme.

Americkí death metalisti INCANTATION pokračujú v prácach na ich dlho očakávanej novinke, ktorá má vyjsť koncom tohto roka prostredníctvom Ibex Moon Records. „V súčasnosti máme hotových 80 % materiálu,“ stojí v oficiálnej správe kapely.

Po 12. rokoch a šiestich albumoch opúšťa taliansku power metalovú kapelu SECRET SPHERE vokalista Roberto „Ramon“ Messina. Dôvodom jeho odchodu sú názory na hudobné smerovanie kapely. Messina sa rozhodol odísť z kapely počas nahrávania siedmeho albumu, všetko však prebehlo v priateľskom duchu. Meno nového speváka kapela zatiaľ nezverejnila.

Century Media Records podpísali kontrakt s kapelou GRAND SUPREME BLOOD COURT. Túto holandskú formáciu založil gitarista Eric Daniels, ktorý pôsobil v kapele ASPHYX.  GRAND SUPREME BLOOD COURT momentálne pracujú na debutovom albume, ktorý vyjde koncom tohto roka. Eric Daniels si k sebe do kapely zavolal staré známe mená. Vokalistom tejto kapely bude samotný Martin van Drunen (ASPHYX, HAIL OF BULLETS), basák Theo van Eekelen, gitarista Alwin Zuur a bubeník Bob Bagchus. Napriek evidentnej spriaznenosti s členmi ASPHYX, bude hudba novej kapely GRAND SUPREME BLOOD COURT podľa Danielsových slov odlišná. Nuž, nechajme sa teda prekvapiť.

Nóri RIBOZYME nahrali videoklip ku skladbe Presenting the Problem z aktuálneho rovnomenného albumu. Videoklip nájdete na tomto odkaze.