Excelentný gitarista, výborný skladateľ a spevák. V júli sa v Košiciach predstaví Richie Kotzen

Na svoju premiéru do Košíc sa teší súčasná svetová gitarová špička, multiplatinový skladateľ, excelentný spevák – Ritchie Kotzen.

RICHIE KOTZEN (Usa)

Pondelok 9.7.2018, Košice – Collosseum

Richie Kotzen

Richie Kotzen sa doposiaľ niekoľkokrát predstavil v Bratislave sólovo, alebo spoločne s WINERY DOGS. Konečne sa podaril nájsť dátum aj pre východ Slovenska. Nekončiace zastávky jeho vystúpení zdobia mapu sveta ako perlový náhrdelník a Richie vysvetľuje svoj koncertný apetít slovami: „Pre mňa je hudba hlavne živé hranie, pretože každý koncert a každá pieseň je zakaždým nový a originálny moment, nová skúsenosť. Aj keď akordy sú rovnaké a melódie tiež, je každý koncert originálom.“

Kotzen sa narodil v roku 1970 v Pensylvánii a od šiestich rokov nerobil nič iné, než celý svoj voľný čas popri školských povinnostiach cvičil na gitare, piane a miloval nekonečné jammovanie s nahrávkami v rádiu. Mimoriadne talentovaný mladík neušiel pozornosti známemu producentovi a skautovi gitarových talentov Mikeovi Warneymu, ktorý vtedy len 18-ročnému Kotzenovi vydal debutový album a prvú videoškolu !

„Nie som obeťou nahrávacích spoločností, nikto mi nehovorí, ako mám robiť svoju muziku.“

Postupom času Richie vyskúšal rôzne hudobné štýly a popri spolupráci s mnohými osobnosťami a skupinami (POISON, MR. BIG, Stanley Clark, Greg Howe…), sa začal venovať aj spevu a komponovaniu vlastných piesní.

Dnes má mohutný zástup fanúšikov po celom svete, napríklad v Japonsku bol špeciálny hosť koncertného turné THE ROLLING STONES. Richie Kotzen dozrel ako víno, zaradil sa k najväčším gitarovým a skladateľským virtuózom, intenzívne koncertuje, nahráva.

A vy sa môžete na jeho jedinečné vystúpenie prísť pozrieť v júli, kedy sa predstaví v košickom klube Collosseum.

FB Event

Tlačová správa