SEBASTIAN BACH SI ZASPIEVAL S AXLOM ROSEOM

Sebastian Bach sa objavil na jednom pódiu s Axlom Roseom. Greg Puciato (THE DILLINGER ESCAPE PLAN) chystá spoluprácu s Igorom Cavalerom. Na jar vyjde biografia Randyho Rhoadsa. CATTLE DECAPITATION zverejnili názov nového albumu, dátum vydania a aj jeho artwork. Ženská kapela KITTIE sa zrejme predstaví na niekoľkých koncertoch v pôvodnej zostave. Novinky z tábora GREAT WHITE. Slováci GAS vydali maxisingel.
Na YouTube sa objavilo zaujímavé fanúšikovské video, kedy sa Sebastian Bach (SKID ROW) objavil na jednom pódiu s Axlom Roseom a zaspieval si počas vystúpenia GUNS N ROSES v Kalifornii (12. marca) skladbu My Michelle. Toto zaujímavé video nájdete pod dnešnými novinkami.

Greg Puciato (THE DILLINGER ESCAPE PLAN) oznámil prostredníctvom svojho facebooku, že pracuje s Igorom Cavalerom. Presnejšie nahral Puciato vokály do jednej skladby elektro/hip-hopového projektu MIXHELL, kde pôsobí Igor s jeho manželkou Laimou.

Ešte počas tejto jari vyjde biografia legendárneho gitaristu Randyho Rhoadsa. Už pred jeho tragickou smrťou vo veku 25 rokov bol Rhoads na najlepšej ceste stať sa rockovou a metalovou ikonou. S Ozzym Osbournem sa podieľal na takých hitoch ako Crazy Train, Mr. Crowley alebo Flying High Again. Biografia dostala názov Randy Rhoads: The Quiet Riot Years a jej autorom je osobný fotograf QUIET RIOT Ron Sobol.

CATTLE DECAPITATION prezradili, že očakávaná novinka ponesie názov Monolith Of Humanity a na pulty obchodov sa dostane 8. mája prostredníctvom Metal Blade Records. Pod novinkami nájdete aj artwork nového albumu.

Čoraz viac sa začína špekulovať o reunione pôvodnej zostavy ženskej skupiny KITTIE. Podľa neoficiálnych zdrojov pôvodná zostava z roku 1999 má v pláne odohrať spoločne niekoľko koncertov. Prostredníctvom svojho facebooku však skupina nezabudla dodať, že by to nebolo na stálo, ale že by išlo iba o pár vystúpení.

GREAT WHITE vydajú v máji nový album s názvom Elation, ktorý bude obsahovať 12 skladieb. Okrem toho plánuje kapela 22. marca koncert pri príležitosti 30. výročia, ktorý plánuje nahrať pre účely DVD.

Priestupný deň, 29. február sa pridáva do kalendára, aby svojou dĺžkou čo najviac zodpovedal tropickému roku. Význam tohto dňa tento krát potvrdila ešte jedna udalosť. Pod značkou labelu Coopilation Records vyšiel maxi singel kapely GAS, ktorý je prístupný na voľné stiahnutie. Maxisingel ponúka tri skladby ako ochutnávku z pripravovaného dlhohrajúceho albumu gASTRONOMY, ktorý kapela vypustí koncom leta. Kompletný album mal byť pôvodne hotový už začiatkom januára 2012. Uprostred nahrávania však došlo k zmene na poste speváka. GAS sa rozlúčil s Jurajom Chvastekom a na jeho miesto nastúpil skúsený frontman Tony Kajan (Spirit Bar, Deep Sense). S novým spevákom začal vznikať aj nový materiál, ktorý „GASáci“ uprednostnili. Maxisingel obsahuje tri pôvodné skladby naspievané v angličtine. Nahrávka vznikala v štúdiu WHATEVER v Prievidzi a o master nahrávky sa postaralo FULLMOON Studios sídliace vo Veľkej Británii. Na finálnom dlhohrajúcom počine gASTRONOMY, ktorý by mal vyjsť na konci leta sa po prvý krát objavia aj skladby naspievané po slovensky. Najbližšie môžete GAS vidieť 16. marca v Ružomberku v klube Relax, kde zahrajú spolu s kapelou Švepes. V súčasnosti členovia popri koncertovaní intenzívne pracujú na dokončení nového materiálu. V priebehu niekoľkých týždňov však vyrazia na mini turné s kapelou Millhouse, ktorá je taktiež z labelu Coopilation Records a nedávno pokrstila svoje EP Alea Iacta Est! vydané na USB nosiči. Záver turné bude v Bratislave kde kapela GAS predstaví nový videoklip ku skladbe Stolen Hope. – Tlačová správa.