Basák King Ov Hell odišiel zo skupiny ABBATH, ROTTING CHRIST oslavujú 30 rokov na scéne

Zmena v zostava ABBATH. ROTTING CHRIST vydajú kompiláciu pri príležitosti tridsiatich rokov na scéne. JUNGLE ROT a VOIVOD vydajú nové albumy. ADACTA zverejnili nové video.

ABBATH

Z black metalovej kapely ABBATH odišiel basgitarista King Ov Hell. „King už nebude súčasťou kapely ABBATH kvôli konfliktným názorom na textový koncept nadchádzajúceho albumu. Texty sú inšpirované švajčiarskym psychiatrom Carlom Gustavom Jungom. King zistil, že Jungovo spojenie s kresťanským mysticizmom je nezlúčiteľné s imidžom kapely. Ostatným členom skupiny, vydavateľstvu a ďalšej posádke prajem všetko najlepšie pre nadchádzajúci album a koncerty. Ja musím zachovať umeleckú integritu a úctivo odísť stranou,“ uvádza King Ov Hell v stanovisku na svojom Facebooku.

Kapele ROTTING CHRIST vyjde 6. júla u Peaceville Records deluxe boxset „Under Our Black Cult“ na oslavu tridsiatich rokov na scéne. Takisto v tomto roku si skupina pripomína 25 rokov od vydania debutu „Thy Mighty Contract“. Toto vydanie bude obsahovať 5 CD, 72 stranovú knižku a celé to bude ručne podpísané frontmanom Sakisom Tolisom. Na piatich diskoch nájdete demo nahrávky, raritky, live materiál, EP „Passage to Arcturo“ a albumy „Thy Mighty Contract“ a „Non Serviam“. Nižšie nájdete aj trailer.

Kanadská formácia VOIVOD oznámila, že koncom septembra im u vydavateľstva Century Media Records vyjde nový štúdiový album s názvom „The Wake“.

Slovenská úderka ADACTA zverejnila nové video ku piesni „Zlo“ pochádzajúcej z rovnomenného albumu. „Náchod, Praha, Sokolov, Jalubí, pivo, brko aj s károm do huby. Pár momentiek dysfunkčnej rodiny na výletoch vo videu k skladbe Zlo,“ okomentovala obrazový materiál kapela na svojom facebooku.

Death metalisti JUNGLE ROT vydajú 20. júla prostredníctvom vydavateľstva Victory Records rovnomenný štúdiový album, z ktorého zverejnili aj ochutnávku v podobe skladby „Fearmonger“ s hosťujúcim Schmierom z DESTRUCTION.