Bubeník Vinnie Paul zomrel v spánku. Novinky hlásia TARJA, MOONSPELL a ďalší

Rodina Vinnieho Paula zverejnila detaily jeho smrti. TARJA, MOONSPELL a DEVIN TOWNSEND PROJECT zverejnili ukážky z chystaných DVD. BRUJERIA zahrá na Gothoome. POWERWOLF s novým klipom. Projekt METAL ALLEGIANCE vydá nový album.

Vinnie Paul (1964 – 2018)

V piatok 22. júna obletela metalový svet smutná správa o úmrtí legendárneho bubeníka Vinnieho Paula (PANTERA, DAMAGEPLAN, HELLYEAH). Rodina 54-ročného hudobníka oznámila médiám, že Vinnie zomrel v spánku vo svojom dome v Las Vegas. Podľa zdroja Las Vegas Review-Journal dostal infarkt. Jeho telo pôjde na pitvu, kde súdny lekár určí presnú príčinu jeho smrti. Pozostatky bubeníka budú potom prevezené do Texasu, kde bude pochovaný medzi jeho matkou a bratom Dimebagom.

Tarja Turunen ponúka ochutnávku z jej nového DVD „Act II“ v podobe piesne „Undertaker“. Spomínané DVD vyjde 27. júla prostredníctvom earMUSIC. Obsahovať bude dve odlišné vystúpenia. Prvá kapitola „Metropolis Alive“ bola natočená dva mesiace pred vydaním albumu „The Shadow Self“. Dvadsať šťastných víťazov z celej Európy sa stalo svedkami intímneho vystúpenia v Metropolis Studios v Londýne, kde Tarja po prvýkrát odohrala piesne z vtedy ešte nevydaného albumu. Druhá časť ponúkne koncert z milánskeho Teatro della Luna Allago, obsahujúci hity z jej všetkých sólo albumov a aj piesne od NIGHTWISH ako „Ever Dream“, „Slaying the Dreamer“ či „The Riddler“. Limitovaná edícia bude obsahovať ešte aj koncerty z Hellfestu a poľského festivalu Woodstock.

Portugalská formácia MOONSPELL zverejnila ukážku z chystaného DVD „Lisboa Under the Spell“ v podobe skladby „Alma Mater“. DVD oficiálne vychádza 17. augusta u Napalm Records a nájdete na ňom tri vystúpenia z Lisabonu, na ktorých kapela odohrala albumy „Wolfheart“, „Irreligious“ a „Extinct“ v ich celej dĺžke. Samozrejmosťou budú bonusy obsahujúce dokumenty o kapele a zákulisí koncertov a taktiež bohatú fotogalériu.

DEVIN TOWNSEND PROJECT predstavuje ďalšiu ukážku z nového DVD „Ocean Machine – Live at the Ancient Roman Theatre Plovdiv“. Tentokrát ide o skladbu „Regulator“. Spomínané DVD vyjde 6. júla vďaka InsideOut Music. Nahrávalo sa 22. septembra 2017 v Rímskom divadle v bulharskom Plovdive, keď tu Devin Townsend odohral album „Ocean Machine“ v celej dĺžke pri príležitosti jeho dvadsiateho výročia.

Blížiaci sa festival Gothoom predsa len potvrdil ešte jedno meno. Organizátori oznámili, že sa na festivale predstaví aj skupina BRUJERIA, ktorá sa pôvodne mala predstaviť v sobotu 7. júla v Bratislave. Gothoom Productions sa dohodli s Obscure Promotion, mexická formácia tak nevystúpi v tento deň v hlavnom meste, ale na Gothoome!

Nemci POWERWOLF natočili nový videoklip ku skladbe „Fire & Forgive“ z ich novej radovky „The Sacrament of Sin“, ktorá vyjde 20. júla u vydavateľstva Napalm Records.

Hviezdny projekt METAL ALLEGIANCE vydá 7. septembra u Nuclear Blast Records v poradí druhý album s názvom „Volume II – Power Drunk Majesty“. Nižšie nájdete ochutávku v podobe skladby „Mother of Sin“ podporenej aj videoklipom. Projekt METAL ALLEGIANCE tvoria David Ellefson (MEGADETH), Alex Skolnick (TESTAMENT), Mike Portnoy (THE WINERY DOGS, ex-DREAM THEATER), Mark Menghi a na druhý album si pozvali týchto hostí: Trevor Strnad (THE BLACK DAHLIA MURDER), John Bush (ARMORED SAINT), Bobby „Blitz“ Ellsworth (OVERKILL), Mark Tornillo (ACCEPT), Max Cavalera (SOULFLY), Floor Jansen (NIGHTWISH), Johan Hegg (AMON AMARTH), Mark Oseguesda (DEATH ANGEL) a Troy Sanders (MASTODON).