Hudba, ktorá vás prinúti rozmýšľať: Do Bratislavy sa v júli vrátia LES DISCRETS

Po roku a pol od vypredaného bratislavského koncertu LES DISCRETS sa Francúzi vracajú späť na miesto činu!

LES DISCRETS (Fra) – indie/post rock/shoegaze
BESIDES (Pol) – post rock/alternative
SHALLOV. (Sk) – post rock/screamo/post hardcore

Sobota 14.07.2018, Bratislava – Fuga
Štart: 20:00, vstupné: 15 € (Predpredaj.sk) / 16 € (na mieste)

LES DISCRETS je francúzsky hudobný a vizuálny projekt založený v roku 2003 ilustrátorom, hudobníkom a režisérom Fursym Teyssierom v úzkej spolupráci so speváčkou a textárkou Audrey Hadorn, hudobne čerpajúci najmä zo žánrov black metal, shoegaze a post rock.

Diskografia LES DISCRETS pozostáva z 3 albumov, 2 split albumov a živáku, nahrávaného počas holandského festivalu Roadburn. Minulý rok vydala kapela album „Prédateurs“, ktorým potvrdzuje svoju silnú pozíciu na scéne a taktiež neutíchajúcu túžbu neustále sa vyvíjať a vymámiť sa zo zažitých štandardov, ktoré tento žáner ponúka. Do popredia sa tak dostávajú prvky temného indie rocku s jemne elektronickým nádychom, prímesou trip-hopu a hudby filmov zo 70. rokov.

Po roku a pol od vypredaného koncertu v Bratislave sa LES DISCRETS vracajú na miesto činu, aby vám naživo predstavili svoju hudbu pre neskoré večery, nočné jazdy vo vlaku, pri ktorých jedinec zvyčajne premýšľa o význame života, a pri ktorých mu neostáva nič iné, len zotrvať a čakať. Nenechajte si to ujsť, bude to zážitok!

Prvou support kapelou budú poľskí BESIDES, ktorých vznik sa datuje do roku 2011 a ktorí sa aj vďaka výhre v lokálnej talentovej šou „Must Be The Music“ behom troch rokov vypracovali na jedných z lídrov tamojšej post rockovej scény. Po veľmi vrúcne prijatom debute „We Were So Wrong“ z roku 2013, charakteristickým melancholickými hudobnými témami a množstve odohraných koncertov na jeho podporu, vydáva kapela dva roky na to svoj druhý album „Everything Is“, ktorý predstavuje odvážnejší prístup k samotnému zvuku kapely. Do popredia sa tak dostáva experimentovanie so „špinavejšími“ gitarami a taktiež elektronika, vďaka ktorým sa poslucháč stáva súčasťou emocionálneho dobrodružstva a veľkého priestoru pre predstavivosť. Od svojho vzniku odohrala kapela viac ako 200 koncertov a tento večer bude na Slovensku ich premiérou.

Lokálny support bude zabezpečený bratislavskými enigmatikmi SHALLOV., známych svojimi atmosférou nabitými vystúpeniami. Hudobne ide o dômyselný mix punku, screamu a post-hardcoru s dôrazom na kontrasty, kde ťaživé pasáže striedajú tie rýchle. Diskografia SHALLOV. pozostáva z debutu „No Place for Two“ z roku 2014 a jeho nástupcu „Concrete & Glass“, vydaného minulý rok, kde kapela v porovnaní s debutom prezentuje ešte ostrejší emočný náboj. Príďte si pozrieť vystúpenie kapely, ktorá je jasným dôkazom toho, že aj trio hudobníkov dokáže na pódiu vytvoriť poriadne dusno!

FB Event

Plagát ku koncertu

Tlačová správa