Záplava videí: DORO, KORPIKLAANI, IMMOLATION, ABORTED, U.D.O. a mnohí ďalší

KORPIKLAANI, IMMOLATION ABORTED, U.D.O. a OMNIUM GATHERUM s novými klipmi. SOULFLY vydajú nový album. DORO zverejnila novú skladbu. ALICE COOPER vydá nový živák. Ďalšie novinky hlásia SIX FEET UNDER, KRISIUN, DEVIN TOWNSEND PROJECT a PROPHETS OF RAGE.

Doro Pesch. Foto: Alena Červeňanská

Doro Pesch zverejnila lyric video k novej skladbe „Lift Me Up“ z jej vôbec prvého dvojalbumu „Forever Warriors, Forever United“. Spomínaná novinka uzrie svetlo sveta 17. augusta vďaka vydavateľstvu Nuclear Blast Records.

Fínski folk metalisti KORPIKLAANI sa prezentujú novým klipom k piesni „Harmaja“, ktorú nájdete na ich chystanom albume „Kulkija“. Ten oficiálne vychádza 7. septembra u Nuclear Blast Records.

Americkí death metalisti IMMOLATION natočili nový klip ku skladbe „When the Jackals Come“ pochádzajúcej z ich aktuálnej radovky „Atonement“.

Deatheri ABORTED tiež nahrali nový videoklip k songu „Squalor Opera“ z ich chystanej radovky „TerrorVision“, ktorá vyjde 21. septembra prostredníctvom Century Media Records.

Kapela U.D.O. má nový videoklip k piesni „One Heart One Soul“ pochádzajúcej z nového albumu „Steelfactory“. Ten sa na pulty predajní dostane 31. augusta vďaka AFM Records.

ALICE COOPER vydá 31. augusta u earMUSIC nový live album s názvom „A Paranormal Evening at the Olympia Paris“. Materiál sa nahrával 7. decembra 2017 v Parížskej hale Olympia.

Kapela SOULFLY oznámila, že ich nový album dostal názov „Ritual“ a vyjsť by mal v októbri prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records. Nižšie nájdete ochutnávku novej skladby „The Summoning“, ktorú zahrali 28. júna v holandskom Zwolle.

Death metalisti SIX FEET UNDER vydali pred pár dňami kompiláciu „Unburied“ obsahujúcu doteraz nevydané skladby z albumov „Undead“ (2012), „Unborn“ (2013) a „Torment“ (2017). Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „Gore Hungry Maniac“.

Brazílčania KRISIUN oznámili, že 7. septembra im u vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album s názvom „Scourge of the Enthroned“. Novinka, ktorá sa nahrávala v nemeckom Stage One Studio s producentom Andy Classenom, bude obsahovať 8 skladieb.

Fínska formácia OMNIUM GATHERUM vypustila do sveta nový obrazový materiál k songu „Gods Go First“ z ich novej štúdiovky „The Burning Cold“, ktorá vyjde 31. augusta u Century Media Records.

DEVIN TOWNSEND PROJECT ponúka ukážku z pred pár dňami vydaného DVD „Ocean Machine – Live at the Ancient Roman Theatre Plovdiv“ v podobe piesne „By Your Command“. DVD sa nahrávalo 22. septembra 2017 v Rímskom divadle v bulharskom Plovdive. Ako názov napovedá, Devin Townsend tu odohral album „Ocean Machine“ v celej dĺžke pri príležitosti jeho dvadsiateho výročia.

Hviezdna rap metalová formácia PROPHETS OF RAGE zverejnila novú skladbu s názvom „Heart Afire“. Pieseň prišla niekoľko dní po tom, čo basgitarista Tim Commerford a bubeník Brad Wilk prezradili, že kapela dokončila práce na novom a zatiaľ nepomenovanom albume.