NOVINKY OD MOONSPELL, EX DEO ALEBO ICED EARTH

MOONSPELL natáčajú videoklip. Timo Tolkki pripravuje svoj štvrtý sólový album. EX DEO dokončili práce na novom albume. ICED EARTH zmenili basáka. Pitva potvrdila, že legendárny gitarista Ronnie Montrose spáchal samovraždu. FIREWIND ponúkajú upútavku na nový album. HEATHEN, MOONSORROW a BEHEXEN podpísali nové zmluvy s vydavateľstvami. DIABLO SWING ORCHESTRA zverejnili nový singel.
MOONSPELL začali natáčať videoklip  ku skladbe White Skies, ktorá sa bude nachádzať na novom albume Alpha Noir. Novinka sa dostane na pulty kamenných obchodov 27. apríla prostredníctvom Napalm Records.

Timo Tolkki (ex – STRATOVARIUS, REVOLUTION RENAISSANCE, SYMFONIA) dlho bez hudby nevydržal. Na stránke PledgeMusic.com začal totiž kampaň na podporu vydania jeho štvrtého klasického sólového albumu Classical Variations 2: Credo. Pokusne by táto nahrávka mala vyjsť 29. októbra a to ako dvojalbum, pretože by mala obsahovať viac ako dve hodiny hudby. Na Tolkkiho albume budú hosťovať bubeník Tuomo Lassila (ex – STRATOVARIUS), vokalisti Michael Vescera (OBSESSSION, LOUDNESS, YNGWIE MALMSTEEN) a Michele Luppi (THAUROROD, ex-VISION DIVINE).

Kapela vedená Mauriziom Iaconom (KATAKLYSM), teda EX DEO, dokončila práce na novom albume Caligula, ktorý vyjde 31. augusta prostredníctvom Napalm Records. Materiál zmixuje gitarista KATAKLYSM Jean-Francois Dagenais.

Basgitarista Freddie Vidales opúšťa kapelu ICED EARTH. Kapelu musela kvôli masívnemu koncertovaniu zohnať za neho náhradu. Novým basákom sa stal Luke Appleton z kapely FURY UK, ktorá vlani predskakovala ICED EARTH na ich turné.

Súdna pitva potvrdila, že legendárny rockový gitarista Ronnie Montrose (64) zomrel na následky strelnej rany, ktoré si spôsobil sám. Pitva dokázala, že v tele mal 0,31 promile alkoholu. Iné lieky vylúčila. „Na verejnosť sa dostala šokujúca pravda o Ronnieho smrti. Dúfame, že pochopíte, prečo sme túto správu tak dlho držali v utajení. Dúfame, že vás Ronnieho hudba bude napĺňať v oslave života a že nebudete trúchliť nad jeho odchodom. Ronnie by si to tak prial,“ stojí v oficiálnom vyhlásení Ronnieho rodiny. Hoci Montrose nezanechal list na rozlúčku, jeho žena a manažérka Leighsa Montrose si myslí, že svoju smrť plánoval. My ešte pripomeňme, že tento legendárny gitarista zomrel 3. marca v Kalifornii.

Grécki melodici FIREWIND zverejnili video trailer k novému albumu Few Against Many, ktorý vyjde 21. mája a vy ho nájdete pod dnešnými novinkami.

Veteráni HEATHEN prezradili, že podpísali nový kontrakt s vydavateľstvom Nuclear Blast.

Fíni MOONSORROW taktiež podpísali novú celosvetovú zmluvu s vydavateľstvom Century Media. Rok po vydaní posledného albumu, kapela taktiež prezradila, že pomaly začína pracovať na nových piesňach a ako stojí v ich oficiálnom vyhlásení – bude to nová kapitola v ich epickej ceste.

Švédi DIABLO SWING ORCHESTRA zverejnili nový single Voodoo Mon Amour, ktorý sa bude nachádzať na novom albume Pandoras Piňata. Ten vyjde 22. mája prostredníctvom Candlelight Records. Novú skladbu nájdete pod dnešnými novinkami.

Fínska black metalová formácia BEHEXEN podpísala zmluvu s vydavateľstvom Debemur Morti Productions, ktoré im vydá aj štvrtý album, na ktorom momentálne pracuje. Novinka by mala vyjsť koncom septembra.